רולדות ביס קטנות במילוי גנאש קפה ממכר, יכול לשמש כפטיפור או כנשנוש ליד הקפה
10 רולדיות
חומרים
רולדה
70 גרם (2/3 כוס) אבקת סוכר
70 גרם (3/4 כוס) אבקת שקדים (שקדים טחונים דק מאד)
20 גרם (כף גדושה) קמח (בפסח קמח תפו"א)
2 ביצים M
2 חלבונים
25 גרם (כף וחצי) סוכר
15 גרם (2 כפות) שמן
גנאש קפה
250 גרם שמנת חלבית או פרווה
100 גרם שוקולד מריר
50 גרם שוקולד לבן – חלבי או פרווה
כפית נס קפה
ציפוי
150 גרם שוקולד מריר
25 גרם שוקולד לבן
50 גרם שמן (1/*4 כוס)
50 גרם בראס (אגוזי לוז מסוכרים גרוסים (2/3 כוס)
אופן ההכנה:
רולדה
- מערבבים אבקת סוכר, אבקת שקדים, קמח ביצים ושמן
- מקציפים חלבונים וסוכר למרנג יציב
- מקפלים את המרנג לתערובת
- מורחים על ניר אפיה או משטח סיליקון בעובי של 30X40 ס"מ
- אופים בחום של 200 מעלות 6 דקות
- מוציאים מהתנור ומכסים במגבת
מילוי
- מחממים שמנת ונס קפה לסף רתיחה
- יוצקים על השוקולדים
- טוחנים בבלנדר מוט לקבלת תערובת אחידה
- מצננים כשעה להתייצבות
- מורחים על הרולדה
- חותכים את הרולדה ל2 רצועות של 40 על 15
- מגלגלים לרולדה הדוקה וחותכים לרולדיות קטנות באורך 5 ס"מ
- מקפיאים כשעה להתייצבות לפני הציפוי
ציפוי
- ממיסים את כל החומרים ומערבבים לתערובת אחידה
- מניחים את הרולדיות על גבי רשת ויוצקים את הציפוי
הערה: מי שלא משיג בפסח בראס , ניתן לשים אגוזים גרוסים
צילום: אלי סגל סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yd8h2euv
הכנתי את הרולדיות והן פשוט יצאו מדהימות. שאלתי היא האם נין להקפיא אותן?
אודה לתשובתך..
שמחה לשמוע שאהבת. אפשר להקפיא בקופסה אטומה
יצאו לי מעולה!! רציתי לדעת אם אפשר להכין לפסח.. ולהחליף את הכף קמח במשהו אחר.. אולי קמח טפיוקה?
הוספתי גרסה לפסח. תודה רבה לך
הרולדה מאד יפה. שאלתי, שמנת חלבית זו שמנת להקצפה? תודה רבה
כן. שמנת 38% (או 32%)
נראה מעולה! עד כמה חשוב שהשקדים יהיו אבקה ולא סתם שקדים טחונים?
אין לי כל כך אפשרות לטחון בפסח…
רצוי בשביל המרקם להשתמש באבקת שקדים. יש לקנות מוכן, את לא צריכה לטחון לבד
נראה פגז…האם ניתן להשתמש בשוקולד מריר בלבד? לא מצאתי שוקולד לבן פרווה בכשרות מהודרת… תודה רבה על השיתוף
כן
הי מלכי,
הכנתי את הרולדות לפסח בגירסה החלבית והפרווה ושוב החלבית בקיצור מלא פעמים… מתכון ממש מוצלח וטוב. תודה רבה!
תודה רבה, ממש שמחה לשמוע
הכנתי אותן לחג..הן פשוט נטרפו .
טעימות משהו משהו…
תודה על מתכון מוצלח❤❤❤
היי,במה אפשר להחליף את השקדים הטחונים? תודה.
לא ממליצה להחליף, זה נותן את הטעם והמרקם של הרולדה
הי מלכי
אני רוצה להכין רולדות במילוי תמרים. האם ניתן להשתמש בבצק זה?
תודה שרי
זה לא מתאים. את יכולה להכין את המתכון הזה לרולדות מתרים
היי
יש לי רק ביצים L, זה בסדר?
ונראה לך שהרולדות ישרדו נסיעה של שעתיים?
תשקלי 100 גרם ביצים.
תקפיאי לפני הנסיעה ושימי במזגן ולא בבאגז'
אפשר לשים שקדים טחונים (שזה יותר גס) במקום אבקת שקדים?
תודה, אגב-האתר מגרה ומעולה, הכנתי כבר כמה מתכונים….
לא מתאים מרקם גס ש שקדים טחונים.
הגנאש קפה שבמתכון יכול להתאים לזילוף בצנטר סנט הונורה ??
אפשר לקרר ולהקציף
שלום מלכי ,אפשר לעשות מילוי של ריבת חלב ואם כן באיזה הרכב ריבת חלב לבד או מעורבבת עם משהו?
אפשר לשים ריבת חלב או להכין גנאש עם ריבת חלב.
תודה מלכי ,איך מכינים גנאש עם ריבת חלב?
אני רוצה לעשות את הרולדיות האלה במלית אלפחורס ובציפוי שוקולד לבן
הייתי מכינה כך:
250 גרם שמנת מתוקה
120 גרם שוקולד חלב
40-50 גרם ריבת חלב
הי נראה אליפות ובאמת שלא מסובך! תודה על המתכון! רוצה להכין יש לי שקדים מולבנים טחונים זה נראה לי טחון דק האם הכוונה לשקדים טחונים או קמח שקדים כי יש הבדל. ולגבי השוקולד הלבן שוקוציפס לבן ילך? רוצה פרווה ואין לי זמן ללכת לחנות מוצרי אפיה. תודה רבה מראש!
קמח שקדים = שקדים מולבנים טחונים דק.
שוקולד ציפס לבן זה צימקאו. אני לא אוהבת את הטעם ולא משתמשת בצימקאו.
חבל להרוס קינוח עם צימקאו
מלכי שלום,
הכנתי את הרולדות, כיסתי במגבת אחרי האפיה, אבל כשגלגלתי אותן הם נשברו תוך כדי הגלגול,
מה נראה לך הבעיה?
ייתכן שאפית יותר מדי