• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    דף הבית / מתכונים / קינוחים

    מלפיי

    "מילפיי" בצרפתית פירושו אלף עלים. עוד קלסיקה מהמטבח הצרפתי: שכבות פריכות וזהובות של בצק ובינהן קרם וניל מעודן

    חומרים:

    בצק עלים מוכן רצוי על בסיס חמאה

    קרם פטיסייר

    1/2 ליטר חלב
    ½ מקל ווניל או תמצית וניל
    4 חלמונים
    ½ כוס סוכר
    50 גר' קורנפלור (3 כפות + כפית)
    1 שמנת מתוקה

    לטעם נוגט – 2 כפות ממרח נוגט

    אופן ההכנה:

    • מרדדים את הבצק. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה מכסים את הבצק בעוד נייר אפייה ומניחים עליו תבנית נוספת כמשקולת על מנת שלא יתנפח.
    • אופים עד להזהבה ומקררים.
    • חותכים את הבצק האפוי למנות לפי הגודל הרצוי.
    • חוצים את מקל הווניל לאורכו ומוציאים את הגרגירים
    • מרתיחים את החלב (פחות 2 כפות) עם מקל הווניל והגרגירים.
    • טורפים בקערה את החלמונים עם הסוכר ו2 כפות חלב ומוסיפים את הקורנפלור.
    • כשהחלב רותח יוצקים כשליש ממנו על תערובת החלמונים. טורפים היטב ומחזירים לסיר – פעולה זו נקראת השוואת טמפרטורות.
    • מערבבים נמרצות על מנת שלא ייווצרו גושים ושהחלב לא יישרף.
    • מרגע הרתיחה מערבבים עוד כ2 דקות.
    • אם מכינים טעם נוגט מוסיפים את הממרח ומערבבים.
    • יוצקים על ניילון נצמד ועוטפים על מנת שלא ייווצר קרום.
    • מקררים במקרר.
    • כאשר הקרם התקרר, מקציפים שמנת מתוקה ומקפלים לפטיסייר
    • מעבירים לשק זילוף.
    • מזליפים את הקרם על מלבן אחד בעיגולים מכסים בעוד בצק, מזליפים עוד קרם ומכסים בעוד ריבוע בצק.
    • מאבקים באבקת סוכר ומגישים.

     

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ydx5ddnk
    שיתוף
    פורסם ב: קינוחים אישיים תגיות: מילפיי, פטיסייר
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    טארט שוקולד לוז לפסח

    טארט שוקולד לוז לפסח

    עוגת שכבות גבינה וקרמל

    קינוח שכבות גבינה וקרמל

    פאי לימון ללא גלוטן לפסח

    פאי לימון ללא גלוטן

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    16 תגובות

    1. מורן מרץ 11, 2019 בשעה 10:52 am הגב

      היי מלכי
      הכנתי קרם פטיסיר והקצפתי עם שמנת מתוקה כמו במתכון,
      ונשאר לי מלא, אפשר להקפיא? כמה זמן נשמר?
      תודה על האתר המהמם..

      • malky adler מרץ 12, 2019 בשעה 7:17 am הגב

        תודה רבה, שמחה שאת אוהבת.
        לא מומלץ להקפיא פטיסייר. 4-4 ימים במקרר.
        תמלאי פחזניות, תעשי עוגת פטיבר , או טארט עם פטיסייר ופירות

    2. אי ל יולי 30, 2020 בשעה 12:36 pm הגב

      האם זה נכון להוסיף את השמנת למסה החלמונים ואז להקציף? לא יותר טוב להקציף השמנת ואז להוסיף ידנית את הקרם כדי שהמלית תהיה יותר יציבה ועמידה.

      • malky adler יולי 31, 2020 בשעה 6:14 am הגב

        אפשר גם וגם.

    3. מילנה אוקטובר 15, 2020 בשעה 9:01 pm הגב

      היי מלכי, תודה רבה על המתכון ? יש אופציה להוסיף לקרם פטיסייר חלב מרוכז במקום המחית נוגט? אם כן כמה כדאי להוסיף כדי שהטעם יורגש וכדי שהקרם לא יהיה דליל מידי?

      • malky adler אוקטובר 16, 2020 בשעה 9:07 am הגב

        לא קשור לכאן חלב מרוכז. הוא גם דליל מאד וגם מתוק מאד ואין שום עיניין להוסיף אותו לפטיסייר

    4. אורה אוקטובר 22, 2020 בשעה 6:59 am הגב

      איך אפשר להפוך את הקרם לפרווה?

      • malky adler אוקטובר 23, 2020 בשעה 12:18 pm הגב

        חלב סויה או חלב שקדים

    5. יהל מרץ 11, 2021 בשעה 11:47 am הגב

      היי מלכי שאלה,יש אפשרות להשיג בצק עלים על בסיס חמאה בדץ?
      או שחייב להכין בבית

      • malky adler מרץ 11, 2021 בשעה 3:32 pm הגב

        אני לא מכירה

    6. תהל מרץ 12, 2021 בשעה 1:01 pm הגב

      אז איך את עושה? מכינה בבית בצק עלים?

      • malky adler מרץ 12, 2021 בשעה 2:19 pm הגב

        אני לא עושה כ"כ הרבה מילפיי. פעם ב… אפשר להכין לבד או להשתמש בפרווה

    7. simy יוני 6, 2024 בשעה 9:33 am הגב

      שלום מלכי, האם נין להשתמש עם קרם פטיסייר מוכן, אם כמו מה הכמות?
      ואז להוסיף לו רק שמנת מתוקה או עוד רכיבים?

      • malky adler יוני 7, 2024 בשעה 7:10 am הגב

        אני לא משתמשת, זה לא באמת קרם פטיסייר
        זה מוצר תעשייתי (סוכרים, חומרי טעם וריח וכו….)

    8. Shani יוני 9, 2024 בשעה 11:29 am הגב

      היי מלכי קודם כל תודה רבה על המתכונים המעולים והמדויקים שאין בשום מקום! מכינה את הפחזניות קראמבל שלך קבוע
      כשכתוב כאן במתכון 1 שמנת מתוקה הכוונה ל250 מל נכון?

      • malky adler יוני 10, 2024 בשעה 5:20 pm הגב

        כן

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס