• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    ממתק באונטי
    דף הבית / מתכונים / קינוחי פרווה

    ממתק באונטי

    את המתכון קיבלתי ממוטי המתעסק רבות בכל תחומי השוקולד. אהבתי את הממתק והחלטתי לשתף אתכן בו. ולא רק אני אהבתי, המתכון אף זכה בתחרות הקינוחים שנערכה ע"י רשת מלונות דן.

    מסגרת 30X10

    חומרים:

    לשכבת הקראנץ':

    75 גרם קוקוס קלוי
    50 גרם מחית נוגט
    75 גרם שוקולד מריר

    לקוקוס:

    120 גרם סוכר לבן
    קמצוץ מלח אטלנטי
    30 גרם מים
    40 גרם גלוקוז
    4-8 טיפות תמצית וניל
    300 מ"ל חלב קוקוס
    200 גרם קוקוס טחון לפתיתים עדינים (אם הקוקוס לא עדין מספיק אפשר להעביר במעבד מזון)
    40-60 גרם קוניאק

    לגנאש:

    75 מ"ל חלב קוקוס
    125 גרם שוקולד מריר

    ציפוי גלסאז':

    70 גרם אבקת קקאו
    100 גרם שמנת
    200 גרם סוכר
    100 מ"ל מים
    10 גר' ג'לטין מומס ב60 גרם מים

    אופן ההכנה:

    שכבת הקראנץ':

    • ממיסים שוקולד מוסיפים את מחית הנוגט והקוקוס ומשטחים במסגרת.

    שכבת הקוקוס:

    • בסיר שמים סוכר מלח גלוקוז ומים ומרתיחים. מבשלים לסירופ עד שמסמיך מעט (לא קרמל!!). מוסיפים את חלב הקוקוס, הווניל והמלח אטלנטי וממשיכים לבשל עד הרתחה.
    • מוסיפים את הקוקוס ומבשלים בערבוב מספר דקות עד שכל הנוזלים נספגו בקוקוס.
    • מסירים מהאש ומוסיפים את הקוניאק ומערבבים. משטחים על גבי השכבה הקודמת. מעבירים למקפיא בזמן הכנת הגנאש.

    גנאש:

    • מרתיחים את חלב הקוקוס שופכים על השוקולד. ממתינים דקה ומערבבים. לאחר שמתקרר שופכים על גבי השכבה הקודמת.
    • מקפיאים היטב וחותכים למלבנים של 3X7

    גלאסאז'

    • מחממים בסיר שמנת ומים.
    • מוסיפים את אבקת הקקאו והסוכר לסיר הרותח ומערבבים היטב ומסירים מהאש.
    • ממיסים את הג'לטין כ20 שניות במיקרו על לקבלת נוזל צלול ומוסיפים לסיר.
    • מסננים ומקררים לטמפרטורת גוף.
    • מניחים את המלבנים על רשת ויוצקים את הציפוי. נותנים לעודפים לטפטף ומעבירים לכלי.
    • הממתק מעולה בהקפאה.

     

     

    צילום: נחמי וולף סטיילינג: מיכל ליבוביץ'

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y6wywvzv
    שיתוף
    פורסם ב: ממתקים וחטיפים, מתכונים לפסח, קינוחי פרווה, קינוחים אישיים תגיות: באונטי, פסח, קוקוס, שוקולד מריר
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    כדורי שוקולד עדן נפתלי זל

    כדורי שוקולד לזכר עדן נפתלי ז"ל

    אצבעות קראנץ ללא גלוטן

    אצבעות קראנץ ללא גלוטן

    בראוניז פאדג' קרמל

    בראוניז פאדג' קפה עם קרמל וגנאש

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    6 תגובות

    1. הדס אפריל 1, 2021 בשעה 10:53 am הגב

      אפ אין לי גלוקוז ניתן לוותר עליו או להחליף אותו במשו אחר ?

      • malky adler אפריל 1, 2021 בשעה 3:01 pm הגב

        סירופ תירס

    2. אסתר דצמבר 23, 2021 בשעה 4:42 pm הגב

      אם אין לי חלב קוקוס ניתן להחליף אותו במשהו אחר?

      • malky adler דצמבר 23, 2021 בשעה 4:52 pm הגב

        אפשר חלב רגיל

    3. רוחמי מרץ 23, 2025 בשעה 9:50 am הגב

      אפשרי להכין בלי ג'לטין לפסח?
      או אולי יש לך תחליף אחר?

      • malky adler אפריל 4, 2025 בשעה 2:09 pm הגב

        אפשר לוותר על הגלאסז'
        מספיק הגנאש

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס