• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    ממתק מרציפן פיסטוק ושוקולד
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    ממתק מרציפן פיסטוק ושוקולד

    אוהבים מרציפן? הפעם הכנתי מרציפן ולא רק משקדים אלא שילוב של שקדים ופיסטוקים,שילבתי עם שוקולד ומחית פיסטוק ביתית. ממתק אלגנטי ב2 שכבות וציפוי שוקולד.

     

    50 יחידות

    חומרים:

    שכבת שוקולד פיסטוק

    140 גרם שוקולד מריר
    140 גרם מחית פיסטוק – ראו מתכון מצורף
    70 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר

    מרציפן פיסטוק

    100 גרם פיסטוקים
    100 גרם שקדים מולבנים
    225 גרם סוכר
    90 מ"ל מים

    ציפוי

    250-300 גרם שוקולד מריר

    אופן ההכנה:

    שכבת שוקולד פיסטוק

    • ממיסים את השוקולד ומוסיפים מחית ואבקת סוכר
    • מערבבים לתערובת חלקה ויוצקים למסגרת 20X20 ס"מ
    • שמים במקרר להתייצבות

    מרציפן פיסטוק

    • טוחנים את הפיסטוקים והשקדים
    • מכינים סירופ מהמים והסוכר, מרתיחים כ5 דקות (למי שיש מדחום 121 מעלות)
    • יוצקים על הפיסטוקים והשקדים הטחונים וטוחנים יחד במעבד מזון עד לקבלת מרציפן.
    • מרדדים את המרציפן לעובי של 1.5 ס"מ ומניחים מעל שכבת השוקולד.
    • מקררים להתייצבות וחותכים לקוביות של 2.5 ס"מ
    • טובלים בשוקולד מומס ומקשטים בפיסטוק או שקורצים קישוט משאריות המרציפן.

    מחית פיסטוק

    200 גרם פיסטוקים קלופים
    2-3 כפות שמן

    • טוחנים במעבד מזון את הפיסטוקים לאבקה, ממשיכים לטחון כ3 דקות
    • מוסיפים שמן לאט לאט תוך כדי טחינה עד לקבלת מחית חלקה

     

    ממתק פיסטוק ושוקולד

    צילום: דניאל לילה סטיילינג: נועה קנריק

    המתכון הופק עבור מגזין "טעימות"

     

    עוד הערות לפני שתשאלו:
    • ניתן להשתמש במרציפן קנוי
    • אם רוצים מרציפן פיסטוק ניתן להוסיף למרציפן הקנוי כף מחית פיסטוק וללוש יחד למרציפן אחיד.
    • ניתן להכיןאת המרציפן רק משקדים (כלומר 200 גרם שקדים, ללא פיסטוקים)
    • ניתן להשתמש במחית פיסטוק קנויה
    • אם אתם רוצים שהציפוי לא יימס ביד מומלץ לטמפרר את השוקולד
    • אם לא טימפררתם את הציפוי יש לשמור במקרר אם טימפררתם אפשר בקופסה אטומה בחוץ
    • ניתן להקפיא
    הכנתם את המתכון? אשמח אם תצלמו ותשתפו, אל תשכחו לתייג את האינסטגרם שלי malky_adler 
    מוזמנים לשתף גם בפייסבוק  שלי

     

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y2dbzq74
    שיתוף
    פורסם ב: ממתקים וחטיפים, מתכונים טבעוניים, מתכונים לאירועים חגיגיים, מתכונים לפסח, קינוחי פרווה תגיות: טבעוני, ללא אפיה, מרציפן, פיסטוק, פרווה, שוקולד
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    כדורי שוקולד עדן נפתלי זל

    כדורי שוקולד לזכר עדן נפתלי ז"ל

    אצבעות קראנץ ללא גלוטן

    אצבעות קראנץ ללא גלוטן

    בראוניז פאדג' קרמל

    בראוניז פאדג' קפה עם קרמל וגנאש

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    6 תגובות

    1. ציפי ברגר מרץ 1, 2021 בשעה 5:48 pm הגב

      להכנת הציפוי האם ניתן להוסיף חמאת קקאו במקום טימפרור השוקולד ?

      ואם כן איזו כמות ?

      • malky adler מרץ 1, 2021 בשעה 6:44 pm הגב

        חמאת קקאו זה השומן של השוקולד, אם מוסיפים חמאת קקאו זה על מנת לדלל את השוקולד. אבל השוקולד עדין לא יהיה מטומפרר

    2. crufh דצמבר 22, 2021 בשעה 4:32 pm הגב

      איך מטמפררים שוקלד??

      • malky adler דצמבר 22, 2021 בשעה 5:49 pm הגב

        זה לא הסבר על רגל אחת

    3. שרה ינואר 2, 2024 בשעה 6:45 pm הגב

      הי מלכי, המתכון נראה נהדר רציתי לשאול אם רוצה לקצר תהליכים ופשוט למרוח את ציפוי השוקולד על המרציפן זה בסדר? בלי לחתוך לקוביות ולטבול תודה אשמח לתגובתך

      • malky adler ינואר 3, 2024 בשעה 3:56 pm הגב

        ברור שבסדר, תקבלי תוצאה אחרת

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס