מתכון ללחם גרעינים, בצק לחם או לחמניות עם תוספת עשירה של גרעינים ושומשום. פינוק קל הכנה ומרשים לאירוח.
חומרים:
בצק
350 גרם קמח
150 גרם קמח מלא או כפרי
6 גרם שמרים יבשים
315 גרם מים
20 גרם דבש או סוכר
10 גרם מלח
לתוספות
100 גרם גרעיני חמניה
100 גרם גרעיני דלעת
70 גרם שומשום
לאחר האפיה:
2-3 כפות סילאו
אופן ההכנה:
- שמים בקערת המיקסר מים, דבש או סוכר קמחים ושמרים
- לשים 5 דקות במהירות 1
- מוסיפים מלח ולשים עוד 5-7 דקות.
- מכדררים לכדור ומתפיחים בקערה מכוסה בשקית כשעה להכפלת נפח.
- ממליצה להוציא כל 20 דקות לשיש לעשות קיפול: למתוח 4 פינות של הבצק כלפי המרכז, להפוך ולכדרר שוב לכדור.
- מרדדים את הבצק לעובי של 1.5 ס"מ וחותכים רצועות של 1.5 ס"מ
- מערבבים במגש שטוח וארוך שיכול להכיל את הבצק את התוספות
- טובלים במים ולאחר מכן בתוספות
- מניחים על נייר אפיה במרווחים ומתפיחים עוד כ45-60 דקות (תלוי במזג האוויר)
- מחממים תנור (טורבו) 200 מעלות
- אופים 10-12 דקות להזהבה
- מיד כשיוצא מהתנור מורחים מעט סילאן
- ניתן להקפיא את המקלות בקופסה אטומה ולחמם בתנור כמה דקות לאחר ההפשרה.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y5eb67qp
הי. אשמח לדעת כמה זה בכפיות 20 גרם דבש. היות וקשה למדוד דבש בגרמים בגלל צורתו. וגם אשמח לדעת כמה בכוסות מדידה זה 315 גאם מים.
למה אי אפשר לשקול דבש, להיפך אם אומר לך כף, זה יכול להיות בין 30 ל40 גרם תלוי כמה הכף גדושה. משקל תמיד מדוייק.
כוס מדידה אונבירסלית מכילה 240 גרם מים
אפשרי הכל קמח לבן?
כן
היי מלכי תודה על המתכון
מה אורך כל מקל? העובי סנטימטר וחצי ,אבל באיזה אורך
בערך 25-20 ס"מ
בס"ד
האם אפשר להשתמש בקמח בריא יותר?או לפחות לשלב חלק?אם כן?איך החישוב?
אפשר להשתמש בקמח מלא ולהוסיף עוד 40-50 גרם מים
מתכון מעולה! הכנתי עם קמח כוסמין 80% והוספתי קצת מים לבצק
יצא יפה וטעים!!!
אין צורך בשמן?
בלחם אין שמן (בחלות ולחמניות יש)