קינוח שוקולדי עם מלא פיצוחים ונוגט, אחד המתכונים הקלים להכנה והמרשימים בכל אירוע
מתכון שאני מגישה לעיתים ככיבוד בסדנאות וגורף התלהבות גדולה, כולם מבקשים את המתכון, הוא טעים גם בגרסתו הפרווה.
48 יחידות
תבנית 20X20
חומרים:
180 גרם חמאה או מרגרינה
120 גרם דבש או סילאן
60 גרם סוכר
30 גרם קקאו
120 גרם מחית נוגט
150 גרם גפרורי שקדים
80 גרם פיסטוק
60 גרם אגוזי מלך
לציפוי:
80 גרם חמאת קקאו
300 גרם אבקת נוגט
אופן ההכנה:
- קולים את הפיצוחים כ10 דק' בתנור בחום של 170 מעלות
- מרתיחים חמאה , דבש , סוכר וקקאו עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים
- מוסיפים נוגט מערבבים, מרתיחים שוב
- מסירים מהאש ומוסיפים את הפיצוחים
- מערבבים עד שכל הפיצוחים מכוסים בבלילת השוקולד
- יוצקים לתבנית ומצננים להתייצבות (ניתן להקפיא)
ציפוי
- ממיסים את חמאת הקקאו ומסירים מהאש
- מוסיפים אבקת נוגט ומערבבים לקבלת תערובת אחידה
- יוצקים על המרקיז ומצננים
- חותכים לקוביות של 2.5 ס"מ
- מתענגים על ביס מתוק ואיכותי
צילוםL אלי סגל סטיילינג: מיכל ליבוביץ'
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y994hzge
תודה על המתכונים המופלאים.
מועדים לשמחה
שמחה שאת אוהבת. חג שמח
הי מלכי
תודה רבה, זה נראה מעולה!!!
לאחר ששמים את הציפוי, ניתן לשמור בהקפאה עד ליום ההגשה? אם כן, כמה זמן לדעתך ניתן להקפיא?
תודה רבה, שממחה שאהבת.
ניתן לשמור בהקפאה בקופסה אטומה כחודש.
תודה על המתכון
יש אפשרות להחליף את החמאת קקאו?
לא ממליצה, אבל את יכולה בשוקולד לבן, זה יהיה יותר מתוק ופחות יציב
אפשרי להחליף את הנוגט בשוקולד חלב ופרלינה? אם כן באיזה יחסים?
תודה ?
אפשרי. הייתי שמה חצי חצי.
כמה זמן זה יכול להחזיק בחוץ?
זה יציב. יכול להחזיק בחוץ כמה שעות. תלוי במזג האוויר
היי.
תודה על המתכונים המוצלחים.
האם אםדר להמיר את המרגרינה בשמן או שמן קוקוס?
אפשר לנסות להמיר ב150 גרם שמן קוקוס (לא שמן צמחי נוזלי)
שלום, האם אפשר להמיר את האבקת נוגט לציפוי במחית נוגט?
לא ממש, כי במחית יש שמן וזה ישאר נוזלי
במה ניתן להחליף את האבקת נוגט כי לא הצלחתי להשיג
לא ממש
האם יש תבנית ח"פ בגודל 20*20 כמו שמצוין במתכון? אם לא באיזה גודל אפשר להשתמש?
אפשר להמיר לתבנית בגודל הרצוי ולהקטין או להגדיל את הכמויות
אפשר לחשב כאן