• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    משולשי מרציפן במילוי שוקולד לוז
    דף הבית / מתכונים / מתכוני פסח

    משולשי מרציפן במילוי שוקולד לוז

    פטיפורים או קינוחים יפים וטעימים לפסח ולכל השנה, ניתן להשתמש במרציפן מוכן או להכין לבד לפי המתכון.

    16 יחידות

    חומרים:

    מרציפן

    250 גר' שקדים קלופים
    200 גר' אבקת סוכר
    30 גרם (1/8 כוס) מים
    כפית מיץ לימון

    מלית קרם אגוזי לוז ושוקולד

    200 גר' אגוזי לוז קלופים
    2 כפות אבקת סוכר
    3-4 כפות שמן
    50 גר' שוקולד מריר

    אופן ההכנה

    מרציפן

    • שמים את השקדים בקערה ויוצקים עליהם מים רותחים.
    • ממתינים כ15 דקות. ומקלפים את הקליפה החומה של השקדים.
    • אם הקליפה לא משתחררת בקלות חוזרים על פעולת ההשריה במים הרותחים.
    • מייבשים את השקדים היטב.
    • ניתן לקנות שקדים מולבנים ולוותר על התהליך הנ"ל
    • טוחנים את השקדים במעבד מזון עד לקבלת אבקה דקיקה
    • מוסיפים את אבקת הסוכר
    • מוסיפים את המים והלימון בהדרגה וממשיכים לעבד עד שנוצר בצק מרציפן חלק.
    • מידי פעם עוצרים את פעולות מעבד המזון ומסירים מהדפנות את העיסה.
    • ניתן להשתמש מיד או לעטוף בניילון נצמד ולשמור.

    מלית

    • קולים את האגוזים כ10-15 דק' בתנור
    • קולפים את הקליפה הדקה החומה
    • טוחנים במעבד מזון עד לקבלת אבקה
    • מוסיפים את אבקת הסוכר והשמן וטוחנים כ10 דקות
    • מידי פעם עוצרים את מעבד המזון ומסירים את התערובת מדפנות הקערה
    • מוסיפים שוקולד מומס.
    • מצננים את התערובת על מנת שנוכל למרוח אותה
    • מרדדים את המרציפן לעלה בעובי 3 מ"מ
    • חותכים לרבועים 12X12
    • על 4 ריבועים מורחים שכבה דקה מהמלית ושמים זה על זה , מכסים ברבוע חמישי ללא מלית
    • חותכים באלכסון כל ריבוע ל4 משולשים

     

    הערה: אפשר להשתמש למלית ב200 גרם מחית נוגט מוכנה עם 50 גרם שוקלד מריר

     

    צילום: אלי סגל סטיילינג: נועה קנריק

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ycasht2l
    שיתוף
    פורסם ב: ממתקים וחטיפים, מתכונים טבעוניים, מתכונים לפסח תגיות: אגוזי לוז, מרציפן, פסח, שוקולד מריר
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    כדורי שוקולד עדן נפתלי זל

    כדורי שוקולד לזכר עדן נפתלי ז"ל

    אצבעות קראנץ ללא גלוטן

    אצבעות קראנץ ללא גלוטן

    בראוניז פאדג' קרמל

    בראוניז פאדג' קפה עם קרמל וגנאש

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    10 תגובות

    1. יעל מאי 11, 2020 בשעה 1:03 pm הגב

      היי מלכי מאוד אןהבת את המתכונים שלך.
      מתכננת להכין בקרוב אשמח לדעת כמה בגרם זה שמינית כוס מים?

      • malky adler מאי 11, 2020 בשעה 3:38 pm הגב

        30 גרם

    2. רונין מרץ 17, 2021 בשעה 4:37 pm הגב

      הי מלכי, נראה מתכון נהדר. אף פעם לא הכנתי מרציפן. האם ניתן להכין הכל ולהקפיא? כמה זמן להפשיר לפני הגשה ובאיזו טמפ להגיש?

      • malky adler מרץ 17, 2021 בשעה 5:24 pm הגב

        אין צורך להקפיא, נשמר יפה בקוסה אטומה במקרר.

    3. נעמי אפריל 24, 2021 בשעה 8:11 pm הגב

      היי מלכי, אשמח לדעת מה הכמות במרציפן קנוי.
      תודה רבה

      • malky adler אפריל 25, 2021 בשעה 8:50 am הגב

        כחצי קילו

    4. ענת יולי 6, 2022 בשעה 2:15 pm הגב

      הי מלכי, נראה מעולה! את יכולה בבקשה להסביר יותר על הרידוד והרכבה? לאיזה גודל מרובע מרדדים את המרציפן? תודה מראש

      • malky adler יולי 7, 2022 בשעה 5:18 am הגב

        כמו שכתוב, מרדדים לעובי של 3 מ"מ.
        את העלה שיצא חותכים לריבועים של 12X12

    5. שרי אפריל 6, 2024 בשעה 11:40 pm הגב

      הי מלכי,

      תודה על כל המתכונים, תמיד מצליחים וקוצרים מחמאות (מפנה את המחמיאים לאתר שלך :)…)
      אצלינו לא אוכלים בפסח שוקולד/קקאו
      האם ניתן לוותר עליהם במלית, או שהפרלינה לבד תהיה אנמית מדי בצבע ובטעם?

      • malky adler אפריל 10, 2024 בשעה 9:04 am הגב

        הפרלינה יהיה נוזלי

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס