פטיפורים או קינוחים יפים וטעימים לפסח ולכל השנה, ניתן להשתמש במרציפן מוכן או להכין לבד לפי המתכון.
16 יחידות
חומרים:
מרציפן
250 גר' שקדים קלופים
200 גר' אבקת סוכר
30 גרם (1/8 כוס) מים
כפית מיץ לימון
מלית קרם אגוזי לוז ושוקולד
200 גר' אגוזי לוז קלופים
2 כפות אבקת סוכר
3-4 כפות שמן
50 גר' שוקולד מריר
אופן ההכנה
מרציפן
- שמים את השקדים בקערה ויוצקים עליהם מים רותחים.
- ממתינים כ15 דקות. ומקלפים את הקליפה החומה של השקדים.
- אם הקליפה לא משתחררת בקלות חוזרים על פעולת ההשריה במים הרותחים.
- מייבשים את השקדים היטב.
- ניתן לקנות שקדים מולבנים ולוותר על התהליך הנ"ל
- טוחנים את השקדים במעבד מזון עד לקבלת אבקה דקיקה
- מוסיפים את אבקת הסוכר
- מוסיפים את המים והלימון בהדרגה וממשיכים לעבד עד שנוצר בצק מרציפן חלק.
- מידי פעם עוצרים את פעולות מעבד המזון ומסירים מהדפנות את העיסה.
- ניתן להשתמש מיד או לעטוף בניילון נצמד ולשמור.
מלית
- קולים את האגוזים כ10-15 דק' בתנור
- קולפים את הקליפה הדקה החומה
- טוחנים במעבד מזון עד לקבלת אבקה
- מוסיפים את אבקת הסוכר והשמן וטוחנים כ10 דקות
- מידי פעם עוצרים את מעבד המזון ומסירים את התערובת מדפנות הקערה
- מוסיפים שוקולד מומס.
- מצננים את התערובת על מנת שנוכל למרוח אותה
- מרדדים את המרציפן לעלה בעובי 3 מ"מ
- חותכים לרבועים 12X12
- על 4 ריבועים מורחים שכבה דקה מהמלית ושמים זה על זה , מכסים ברבוע חמישי ללא מלית
- חותכים באלכסון כל ריבוע ל4 משולשים
הערה: אפשר להשתמש למלית ב200 גרם מחית נוגט מוכנה עם 50 גרם שוקלד מריר
צילום: אלי סגל סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ycasht2l
היי מלכי מאוד אןהבת את המתכונים שלך.
מתכננת להכין בקרוב אשמח לדעת כמה בגרם זה שמינית כוס מים?
30 גרם
הי מלכי, נראה מתכון נהדר. אף פעם לא הכנתי מרציפן. האם ניתן להכין הכל ולהקפיא? כמה זמן להפשיר לפני הגשה ובאיזו טמפ להגיש?
אין צורך להקפיא, נשמר יפה בקוסה אטומה במקרר.
היי מלכי, אשמח לדעת מה הכמות במרציפן קנוי.
תודה רבה
כחצי קילו
הי מלכי, נראה מעולה! את יכולה בבקשה להסביר יותר על הרידוד והרכבה? לאיזה גודל מרובע מרדדים את המרציפן? תודה מראש
כמו שכתוב, מרדדים לעובי של 3 מ"מ.
את העלה שיצא חותכים לריבועים של 12X12
הי מלכי,
תודה על כל המתכונים, תמיד מצליחים וקוצרים מחמאות (מפנה את המחמיאים לאתר שלך :)…)
אצלינו לא אוכלים בפסח שוקולד/קקאו
האם ניתן לוותר עליהם במלית, או שהפרלינה לבד תהיה אנמית מדי בצבע ובטעם?
הפרלינה יהיה נוזלי