מאפה שמרים ופלפלים לארוחת ערב בחופש, או לכל הזדמנות שתפו את הילדים ברידוד ובהכנה.
15 יחידות
חומרים:
בצק
500 גרם קמח
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
כף שמרים יבשים
1/2 כף מלח
120 מ"ל מים
2 ביצים
95 גרם (1/2 כוס ) שמן
כף פפריקה
מלית
1 חבילה גבינת שמנת עם פפריקה ופלפלים
6 פלפלים בצבעים שונים
ביצה טרופה
אופן ההכנה:
בצק
- מערבבים את הקמח והשמרים היבשים
- שמים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה והמלח ולשים כ10 דקות
- מעבירים לקערה ומתפיחים כשעה – שעה וחצי
- בינתיים קולים את הפלפלים בתנור כשעה
- מכניסים לקופסה סגורה את הפלפלים החמים כדי שנוכל לקלף בקלות
- לאחר צינון מקלפים את הפלפלים
- מרדדים את הבצק לעובי של 5 מ"מ וחותכים מלבנים של 10 X 15 ס"מ
- מורחים בשליש התחתון כף גבינה ומניחים רצועות פלפלים בצבעים.
- בשליש העליון חותכים מספר חתכים באורך כ5 ס"מ
- מגלגלים את הבצק מכיוון המלית עד שמתקבלת רולדה קטנה
- מניחים בצורת סהר (חצי עיגול) על גבי נייר אפיה
- מתפיחים עוד כחצי שעה
- מורחים בביצה
- אופים כ20 -25 דקות בחום של 170 מעלות
- מגישים מיד
צילום: אסף אמברם סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yc3mkm5v
ערב טוב מלכי
האם התכוונת לגבינה שמנת שמוסיפים אליה את הפפריקה והפלפלים או שקונים אותה עם הדברים הללו?
תודה בלהה
קניתי מוכן
אפשר לשמור בהקפאה?
אני לא אוהבת להקפיא ירקות ולכן לא ניסיתי. ייתכן שאפשרי