מי אמר שסופגניות חייבות להיות עגולות? הכנתי סופגניות ביס קטנטנות מצופות בסוכר וקינמון והן מרובעות… צאו מהקופסה…
60 יח'
חומרים:
550 גרם קמח
8 גרם (כף) שמרים יבשים
90 גרם (חצי כוס) סוכר
4 ביצים M
80 גרם חמאה /מרגרינה בטמ' חדר
60 מ"ל (1/4 כוס) חלב / מים
5 גרם (כפית) מלח
כף רום או ברנדי
לטיגון
שמן עמוק
לגילגול
200 גרם (כוס) סוכר
1/4 כפית קינמון (או לפי הטעם)
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה 2 כפות קמח, שמרים, ו2 כפות מים
- מפזרים מעל עוד 2 כפות קמח ומתפיחים כ20 דק'
- מערבבים במיקסר עם וו לישה את התערובת שהתפחנו, קמח, סוכר, חלב/מים חמאה ורום
- לשים כ5 דק', מוסיפים את המלח ולשים עוד 5 דק'
- מתפיחים כשעה.
- מרדדים את הבצק לעובי 1.5 ס"ח וחותכים לריבועים של 4 ס"מ
- שמים כל ריבוע על פיסת נייר אפיה כדי שיהיה קל להעביר לשמן
- מכסים בניילון נצמד ומתפיחים 20 דק'
- מערבבים את הסוכר והקינמון.
- מחממים שמן ל170 מעלות ומטגנים את הסופגניות כדקה מכל צד
- מעבירים לציפוי בסוכר וקינמון.
צילום: אלי סגל סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yaotnq83