לפני שנים הייתי בחתונה במלון הילטון ובין המנות הוגש סורבה/גרניטה שמפניה מרענן, ניסיתי לשחזר את הטעמים עם יין מוגז ויצא סוג של גרניטה טעימה להפליא.
נסו גם אתם וספרו לי אם אהבתם.
חומרים:
375 מ"ל (½1 כוסות שמפניה או יין מוגז
200 גרם (1 כוס) סוכר
1 כפית סירופ תירס או גלוקוזה
1 כפית גרידת לימון
375 מ"ל (½1 כוסות) מיץ אשכוליות אדומה
60 מ"ל (¼ כוס) מיץ לימון
אופן ההכנה:
- מרתיחים שמפניה, סוכר, גרידת לימון וסירופ תירס עד להמסה מלאה של הסוכר ומסירים מהאש.
- מוסיפים מיץ אשכוליות ומיץ לימון ומקררים את התערובת.
- יוצקים לתבנית מקפיאים . לאחר שעה מוציאים ומערבבים בעזרת מזלג ומהחוץ כלפי פנים, ומחזירים להקפאה.
- לאחר לילה מעבירים למעבד מזון ומערבבים. מחזירים למקפיא.
צילום:: נחמי וולף סטיילינג: מיכל ליבוביץ'
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y7gjb3dz