קינוח נחמד, קליל ועשיר בטעמים, לאוהבי נוסחת הקסם של קוקוס ושוקולד. גלגול הקינוח נעשה כמו סושי, אך למי שאין מחצלת סושי ניתן לגלגל עם נייר אפייה
35 פרוסות
חומרים:
לקוקוס
120 גרם שוקולד לבן חלבי או פרווה
70 גרם שמנת מתוקה או צמחית
180 גרם שמנת מתוקה או צמחית
60 גרם (3 כפות) פודינג אינסטנט ווניל
כוס (80 גרם) קוקוס
ציפוי שוקולד
200 גרם שוקולד מריר
250 גרם שמנת מתוקה או צמחית
220 גרם פתיבר מרוסק דק
קוקוס לציפוי
אופן ההכנה:
לקוקוס
- מחממים 70 גרם שמנת לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד, טוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת גנאש חלק.
- מקציפים 180 גרם שמנת עם פודינג
- מקפלים לשמנת עם הפודינג קוקוס וגנאש שוקולד ומקררים
- מזלפים עם צנתר חלק צינורות באורך 30 ס"מ ומקפיאים
לשכבת שוקולד
- מחממים שמנת לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד
- טוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת גנאש אחיד
- מוסיפים פתיבר ומערבבים
- שוטחים על נייר אפיה בגודל 30X40 לעובי 1/2 ס"מ
- מקררים כ20 דקות שיתייצב מעט
- מניחים בקצה גליל קוקס ועוטפים אותו בעזרת נייר האפיה (או מחצלת סושי) חותכים את השוקולד לגודל המתאים ומהדקים לגליל.
- מגלגלים בקוקוס ופורסים לפרוסות
צילום: אסף אמברם סטיילינג נועה קנריק:
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y9txhw8c
היי מלכי
ראשית אני חייבת לציין שאני מתה על המתכונים שלך תמיד יוצאים מעולה ואת אחת הטובות בקונדטוריה
שאלה לגבי הסושי פעם ראשונה אני מכינה
רציתי לדעת מהכמות הזו כמה רולים יוצאים
תודה רבה.
5 רולים
היי מלכי
האתר שלך מלא השראה….
הכנתי… כולם התלהבו אחד המתכונים הטובים!!!
בהצלחה
תודה רבה, כיף לשמוע
אהלן.
למה במתכון רשום של קוקוס פעמיים שמנת?למה לא לרשופ פעת אחת ?
כדי לא לבלבל, חלק מחממים וחלק מקציפים
היי,
תודה רבה על המתכון,
לא הבנתי את ההוראה בחלק של הקוקוס.
"מחממים 70 גרם שמנת לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד, טוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת גנאש חלק.
מקציפים 180 גרם שמנת עם פודינג
מקפלים קוקוס וגנאש שוקולד ומקררים
מזלפים עם צנתר חלק צינורות באורך 30 ס”מ ומקפיאים"
בעצם אחרי שהגנאש מוכן מוסיפים אליו קוקוס טחון? ואז אותו מזלפים?
אם כן, אז מה עושים אם השמנת שהקצפנו עם הפודינג?
אשמח לתגובה
תודה רבה!
מקפלים לשמנת המוקצפת עם הפודינג את הגנאש והקוקוס
היי , במה אני יכולה להחליף את הקוקוס ? יש אלרגיה לקוקוס וממש רוצה להכין את הקינוח. האם יש תחליף ? תודה
הקינוח הזה הוא בעיקר קוקוס. את יכולה להכין את המתכון הזה
היי
במתכון כתבת כל פעם שמנת מתוקה לפי גרם.
קרטון שמנת מתוקה מגיע במ"ל – איך אני יודעת כמה לשים?
את יכולה לשים במ"ל אותה כמות שכתוב בגרמים
היי מלכי,
רציתי לדעת לכמה זמן צריך להקפיא את הגלילים של תערובת הקוקוס?
כשעה שעתיים, עד שמתייצבים
היי מלכי האלופה!!
אני מכינה את הגרסה הפרווה ורציתי לדעת אם יש לך רעיון אחד לשים במקום השוקולד הלבן…
שוקולד לבן פרווה של כרמית הוא לא צימקאו אלא על בסיס חמאת קקאו והוא לא מאד מורגש בגלל שאר הרכיבים. אם תשימי שוקולד מריר יהיה כהה, ואם תשימי חמאת קקאו הטעם יהיה פחות מוצלח
היי
למי שלא מסתדר עם קוקוס, אפשר להחליף בשקדים או אגוזים טחונים?
במקרה הזה זה מרכיב עיקרי. תוותרי על המתכון
היי מלכי
הסושי נראה נהדר!
רציתי לשאול האם הסושי יכול לעמוד במפרטורת החדר?
או שהוא חייב קרור.
וכמה זמן יחזיק טרי בכלי חד פעמי של סושי
תדה רבה
יכול לעמוד מספר שעות בטמפרטורת חדר
היי רציתי לשאול כמה קלוריות בממוצע יש בסושי קוקוס אחד?
אני לא תזונאית. מעולם לא בדקתי.
יש לך מתכון לסושי פירות?
לא
כמה זמן אפשר לשמור את הרולים המוכנים במקפיא?
כחודש בקופסה אטומה
בוקר טוב!
דבר ראשון רציתי לומר שהמתכונים שלך מעולים ואיכותיים ומאוד טעימים. רציתי לשאול אם אני עושה סושי שוקולד פרווה, האם אפשר לוותר על השוקולד פרווה הלבן וישר להקציף 250 גרם קצפת צמחית עם הפודינג ואז להוסיף את הקוקוס או שאי אפשר לוותר?
מניחה שיהיה פחות יציב וטעם מודגש של אינסטנט פודינג
יצא טעים מאוד.. תודה על המתכון!
שאלה קטנה: הגלגול לא יצא אחיד היו לי בקעים בציפוי שוקולד.. מה אפשר לעשות בפעם הבאה שיצא יותר חלק?
אוךי היה קצת קר מדי?
האם ניתן להמיר את העוגיות במתכון למשהו אחר,ללא גלוטן(ללא חמץ) ??
לא ניסיתי אבל אפשר לנסות להכין קרמבל ללא גלוטן (יש במתכונים של פסח)