סמבוסק הוא מאפה בצק ממולא, ניתן למלא בבשר, בחומוס, בגבינות בתפו"א ובכל מילוי שאתם אוהבים.
ניתן להגיש כמנה ראשונה אני דווקא אוהבת להגיש כארוחת ערב במילוי בטטה וגבינות.
10 יחידות
חומרים:
בצק
500 גרם (3.5 כוסות) קמח
5 גרם (כפית) שמרים יבשים
300 מ"ל (כוס ורבע) מים
45 גרם (1/4 כוס) שמן זית
3/4 כף מלח
כפית סוכר
מילוי
3 בטטות
50 גרם גבינה צהובה
50 גרם גבינה צפתית
מלח
פלפל שחור
1 ביצה
לציפוי
ביצה טרופה
שומשום
אופן ההכנה:
בצק
- שמים בקערת המיקסר את כל החומרים מלבד המלח
- לשים עם וו לישה כ7 דקות
- מוסיפים את המלח ולשים עוד 2-3 דקות
- מתפיחים את הבצק 30 דקות
- מרדדים וקורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ
- שמים כפית מהמילוי וסוגרים
- מתפיחים כ15 דקות
- מורחים בביצה ומפזרים שומשום
- אופים בחום של 160 מעלות 15-20 דקות להזהבה
מילוי
- מבשלים את הבטטות במים עד לריכוך מלא
- מסננים מהמים, מקררים ומועכים לפירה
- מגרדים על מגרדת גסה את הגבינות ומוסיפים לפירה
- מוסיפים ביצה ומתבלים במלח ופלפל
צילום: אסף אמברם סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y8dsfuch
היי ניסיתי את הסמבוסק הבצק יוצא יבש??? לא מתערבב ביכלל!!!
האם שקלת נכון את חומרי הגלם? המתכונים מאד מדוייקים ויש לשקול לפי המתכון, אם יצא יבש כנראה לא שקלת נכון
הבצק יצא פצצה! הוספתי כרישה למילוי! לא נשאר אז כנראה היה טעים!