סמיפרדו הוא קינוח איטלקי שמשמעותו חצי קפוא, בעצם מדובר בסוג של גלידה ללא מכונת גלידה והסיבה שהוא נקרא כך כי די מהר אחרי שהוא יוצא מהמקפיא הוא מתחיל להפשיר.
הוא קל להכנה וטעים מאד. ניתן לגוון בתוספות ובטעמים.
2 אינגליש קייק קצרים או אחד ארוך+ 3 מנות אישיות
חומרים:
400 מ"ל שמנת מתוקה
250 גר' שוקולד לבן
3 ביצים מופרדות
50 גר' (1/4 כוס ) סוכר
1.5 כפיות אבקת טרטר (לא חובה)
30 גר' (כוס) נשיקות מרנג
10-15 דובדבנים מגולענים או דובדבני אמרנה בסירופ
אופן ההכנה:
- שמים בתבנית ניילון נצמד על מנת להקל על שחרור הקינוח.
- מרתיחים 150 מ"ל שמנת מתוקה
- יוצקים על השוקולד הלבן ומערבבים על לקבלת גנאש אחיד.
- מצננים במקרר כ20 דק'
- מקציפים חלבונים עם סוכר ואבקת טרטר
- מוסיפים את החלמונים ומערבבים
- מקציפים את יתרת השמנת
- מוסיפם את הגנאש מהמקרר ומערבבים לקבלת תערובת אחידה
- מקפלים את הנשיקות והדובדבנים
- ויוצקים לתבנית
- מקפיאים כ12 שעות
- הופכים על צלחת הגשה ומגישים מיד.
- ניתן להגיש עם מעט סירופ של הדובדבנים
הערה: אבקת הטרטר מייצבת מעט את הקינוח שלא יפשיר מיד, ניתן לוותר
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ybnypv7y
בס"ד
צהריים טובים, מלכי יקרה!
ראשית האתר שלך מדהים המכיל מגוון רחב של טעמים….אז תודה רבה.
שנית, מה התחליף של אבקת טרטר?
תודה רבה!!
ניתן לוותר. לא לכל דבר יש תחליף 🙂
אז עדיף להוציא את הגלידה מההקפאה ממש סמוך להגשה, נכון?!
כן
בס"ד
מלכי יקרה!
ברוך השם! הקינוח האיטלקי קצר מחמאות בלי סוף.
טעים ברמות על 🙂
תבורכי!!!
איזה כיף לשמוע. תודה שחזרת לפרגן 🙂
בס"ד
היי מלכי יקרה!
ניתן במתכון זה להוסיף חלב מרוכז לייצב את הגלידה?
את יכולה לעשות את הגלידה הזו עם חלב מרוכז
ראשי, האתר שלך מדהים,
אצלי זה פינוק לדפדף בכל המתכונים,
רציתי לדעת האם נתן להכין את הקינוח באישיים ולשחרר לפני ההגשה,
האם ישתחרר בקלות?
תודה, ממש שמחה שאת אוהבת את האתר.
הקינוח לא קופא מאד, גם בפורמט המשפחתי שמים ניילון נצמד כדי להקל על שחרור מהתבנית. אם תשימי בתבנית האישית ניילון נצמד תוכלי לשחרר.
הי מלכי
האם יש תחליף לנשיקות?
שאלה נוספת, האם את מקיימת סדנאות בירושלים?
תודה שרי
את יכולה לוותר על הנשיקות.
רוב הסדנאות שלי בבני ברק. אם תתארגן קבוצה בירושלים אגיע בשמחה.