סמיפרדו הוא קינוח הנאכל חצי קפוא, הקינוח שלנו ללא ג'לטין ולכן נאכל חצי קפוא, בין מוס לגלידה בטעמי חלבה מוגש עם טוויל פיסטוק, ניתן גם לוותר על הטוויל ולהגיש עם סילאן ושברי פיסטוק
כיפות חלבה
12 מנות
תבנית חצאי כדור מסיליקון (8 שקעים בתבנית)
חומרים:
1 מיכל שמנת מתוקה או צמחית
2 חלמונים
3 כפות סילאן
3 כפות גדושות טחינה גולמית
25 גרם פיסטוקים קצוצים (לא חובה)
אופן ההכנה:
- מחממים שמנת על בן מרי (סיר על גבי סיר עם מים) זהירות לא להרתיח. למי שיש מדחום מגיעים ל70 מעלות.
- מוסיפים את החלמונים ומערבבים. פסטור של ביצים מתקיים ב70 מעלות ועל מנת להימנע מאכילת ביצים לא מבושלות אנו מכניסים את הביצים לקצפת החמה.
- מסננים את התערובת.
- מוסיפים את הסילאן והטחינה ומערבבים היטב.
- מוסיפים פיסטוקים ויוצקים לתבנית שקעים חצאי כדור (או לכל צורה שרוצים)
- מקפיאים היטב.
גלילי טוויל עם פיסטוקים
חומרים:
50 גרם חמאה או מרגרינה
1/4 כוס אבקת סוכר
3 חלבונים
45 גרם קמח (3 כפות)
פיסטוק קצוץ לזריה
אופן ההכנה:
- מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה/מרגרינה ואבקת סוכר לקרם.
- מוסיפים בהדרגה את החלבונים
- מוסיפים קמח ומערבבים היטב.
- מקררים כשעה במקרר
- מחממים תנור ל160 מעלות
- מכינים מקרטון שבלונה עם עיגול בקוטר 10 ס"מ
- מניחים את השבלונה על משטח סיליקון ומורחים מהבצק כך שנוצר עיגול בצק. מעבירים את השבלונה למקום נקי ומכינים כך מספר עיגולי בצק.
- זורים מעט פיסטוקים על העיגולים.
- אופים 7-10 דקות עד להזהבה.
- משחררים את העיגול החם ממשטח הסיליקון ומלפפים על גבי מערוך. הטוויל מתקשה מאד מהר ולכן יש לעבוד בזריזות.
- מומלץ לא להכין יותר מ6 טווילים ביחד כדי שלא יתקשו לפני הליפוף.
- אם התקשה להכניס קצת לתנור החם.
- שומרים בקופסה אטומה. הטוויל במיטבו טרי.
- מגישים את הכיפות עם הטוויל. ניתן לקשט בסילאן.
צילום: דניה ויינר סטיילינג: אוריה גבע
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yy5p2p7g
שלום וברכה,
כמה זמן לפני ההגשה צריך להוציא מהמקפיא?
תודה רבה
מגישים די מיד. 5 דקות
אין על המתכונים שלך! מושלמים!
לטעם אחר מחלבה- יש עוד אופציה?
יש המון מתכונים אחרים באתר, בטוחה שתמצאי טעמים שאת אוהבת
שמחה שאת אוהבת את המתכונים