חטיף סניקרס הוא שילוב מושלם של בוטנים וקרמל, הגירסה הביתית כוללת בסיס פריך עם תוספות, קרמל ושברי בוטנים וציפוי שוקולד חלב, ביסים קטנים של עונג.
35 יחידות
חומרים:
בסיס שטרוייזל
63 גרם סוכר דמררה
63 גרם חמאה
65 גרם בוטנים קלויים וטחונים לאבקה
63 גרם קמח
82 גרם שוקולד חלב
11 גרם חמאת קקאו
130 גרם חמאת בוטנים טבעית
250 גרם בוטנים קלויים וקצוצים גס
קרמל
500 גרם סוכר
200 גרם גלוקוז
250 גרם שמנת מתוקה
1/2 כפית משחת או תמצית ווניל
קורט מלח
250 גרם חמאה
לציפוי
300 גרם שוקולד חלב
אופן ההכנה:
בסיס שטרוייזל
- מערבבים את הסוכר, חמאה, קמח ואבקת בוטנים במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון לתערובת פירורית
- אופים 160 מעלות 10-12 דקות
- ממיסים שוקולד וחמאת קקאו מוסיפים את חמאת הבוטנים ואת השטרוייזל האפוי
- שוטחים בתבנית 20 X 30 ס"מ
- מפזרים את הבוטנים
קרמל
- שמים בסיר את הסוכר והגלוקוז ומחממים עד לקבלת קרמל בצבע עינברי
- מחממים את השמנת והווניל לסף רתיחה ומוסיפים בזהירות תוך כדי בחישה את הקרמל.
- ממשיכים לערבב עד שמתקבל קרמל חלק (ייתכן בהתחלה שיהיו גושי סוכר, המשיכו לערבב על ארש נמוכה עד שהכל יימס)
- מצננים מעט את הטופי שקיבלנו (בערך ל70 מעלות)
- מוסיפים את החמאה והמלח וטוחנים בבלנדר מוט
- יוצקים על הבוטנים
- מקפיאים לילה
- חותכים למלבנים של 2.5 ס"מ על 6 ס"מ
ציפוי
- ממיסים כ2/3 מהשוקולד ומוסיפים את יתרת השוקולד, מערבבים עד להמסה מלאה של השוקולד.
- טובלים את המלבנים בשוקולד ומניחים על נייר אפיה להתקשות.
- שומרים במקרר.
צילום: אסף אמברם סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y7q4spcl
מודה לך מאד על המתכונים יישר כוח
שאלתי במתכון הסניקרס זה שמנת להקצפה / שמנת לבישול או שמנת חלבית רגילה
ואפשר להפוך את המתכון לפרווה?
שמנת מתוקה רגילה, ךלא ניתן להמיר את המתכון לפרווה
במתכון הסניקרס, בהכנת הקרמל האם ניתן להמיר את החמאה בשמן קוקוס?
תודה על מתכונים מעולים!
בטופי חייב שתהיה חמאה. שמן קוקוס פחות מתאים.