עוגיות ב4 מצרכים בלבד, בלי מיקסר, ללא גלוטן, פרווה 5 דקות עבודה, אפייה של 10 דקות ואתם מסודרים עם פינוק ליד הקפה.
עוגיות מושלמות לפסח לאוכלי קטניות
20 עוגיות
חומרים:
220 גרם חמאת בוטנים טבעית
200 גרם סוכר חום כהה
50 גרם ביצה (ביצה אחת מדיום)
100 גרם שוקולד קצוץ (אני שמתי מטבעות של קליבו)
אופן ההכנה:
- שמים את כל החומרים בקערה ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.
- יוצרים כדורים, מומלץ בעזרת כף קפיצית לעוגיות
- שמים בתבנית אפיה ואופים בחום של 170 מעלות 10 דקות
- נותנים לעוגיות להתקרר ומעבירים לרשת, הן מתייצבות אחרי קירור.
הערה: אפשר להשתמש בסוכר לבן אבל המרקם לטעמי יהיה פחות מוצלח.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y4zsfdca
תודה רבה על המתכון.
האם סוכר חום כהה או סוכר דמררה?
סוכר חום כהה
שלום לך,
העוגיות נראות מצוין,
רוצה להפוך לטבעוניות, מה אפשר במקום הביצה
תודה
לא ניסיתי. תנסי חצי בננה ותחזרי לספר איך יצא 🙂
ואואוא
מתכון מדהים
תודה רבה!
לא צריך להמיס את השוקולד לפני?
לא
האם אופים בטורבו?
ובאיזה שלב בתנור, האמצעי ממש או פחות מזה?
אני אופה בטורבו. באמצע
בס"ד
מלכי יקרה, גמר חתימה טובה!
הכנתי את העוגיות אך מרגישים את גרגירי הסוכר במרקם העוגיה.
מה לדעתך גרם לכך?
השתמשת בסוכר חום כהה?
ו'או, ממש אהבתי. קלות להכנה וטעימות טעימות………..
תודה רבה!
כן…השתמשתי בסוכר חום כהה
מוזר. אולי זה סוג הסוכר? אני עושה אותם כל שבוע ולא קרה לי
נראה מעולההה
אין לי סוכר חום
אפשרי בסוכר לבן??
לא
הי, אין פה שום דבר שמחזיק את התערובת, איך אפשר ליצור מהן עוגיות אם הכל נוזלי? מפחדת להכין ושלא ייצא טוב
התערובת סמיכה מאד. אני עושה את העוגיות כמעט כל שבוע.
תקפידי על ההוראות והגודל ויצא טוב
מה הכמות של חמאת בוטנים וסוכר במידה כוסות? יש לי חמאת בוטנים טבעי נוזלי של B&D
תמיד עדיף לשקול. כל אחד משתמש בכוס אחרת ואז המתכון לא מצליח
האם יש אפשרות להחליף את החמאת בוטנים כדי שיהיה כשל"פ גם לאלו שלא אוכלים קטניות?
עושה עכשיו ניסיונות
שבוע טוב. אני משתדלת להימנע גם מקמח וגם מסוכר והעוגיות הללו פתרו לי בעיה
. ממש! הכנתי רק חמאת בטנים. ביצה. ובפנים אגוזים. שימח אותי מאוד. תודה!
היי! אפשר לדעת כמה גרם עוגיה בערך כל אחת? לחלוקה שווה אם אין לי כף גלידה
אני מעריכה כ20-25 גרם
היו לי כל המצרכים ואני יודעת שהמתכונים שלך מקצועיים ומוצלחים אז החלטתי לנסות. לצערי אכזבה גדולה מהמתכון הזה.
העוגיות נשארו תפוחות בתנור ולא השתטחו כמעט בכלל, נשארו גרגרי סוכר לאחר האפייה שלא נעים לאכול אותם. בקיצור חבל על 3/4 מיכל של חמאת בוטנים
זה אחד המתכונים שיש אצלי קבוע בבית וכל מי שהכין מאד אהב. את רואה בתמונה שהעוגיות לא משתטחות.
השתמשת בסוכר חום כהה דביק או בסוכר חום בהיר דמררה?
היי מלכי
הכנתי את העוגיות וייצא מושלם!!!!
תודה רבהה