כל שנה לפני פסח אני מנסה לחדש ולגוון את המתכונים באתר. השנה גיליתי מוצר חדש שעדין לא השתמשתי בו, קמח קוקוס. מדובר בקוקוס שנשאר אחרי שמוציאים ממנו את השמן. הוא נראה כמו קמח או קמח שקדים. הוא סופח יותר נוזלים מקמח רגיל, והתחלתי בניסויים.
בשמן קוקוס אני משתמשת הרבה מאד בפרווה כשאני לא רוצה מרגרינה. בפסח מרגרינה זה קטניות, אז השתמשתי כמו כל שנה בשמן קוקוס.
הקרמל היה קצת מאתגר, ללא חמאה, וללא גלוקוזה. השוקולד ייצב את הקרמל והשקדיה נתנה את החלק השומני, ויצא מילוי טעים ויציב.
35 עוגיות
בצק
140 גרם קמח קוקוס של חברת ירושלים לשומשום
130 גרם שוקולד מריר
65 גרם שמן קוקוס בכבישה קרה של חברת ירושלים לשומשום
130 גרם דבש
50 גרם סוכר
4 ביצים
מילוי קרמל
150 גרם סוכר
125 גרם שמנת צמחית או קרם קוקוס
60 גרם דבש
קורט מלח
50 גרם שוקולד מריר
50 גרם שקדיה של חברת ירושלים לשומשום
אופן ההכנה:
קרמל
- שמים כמחצית מהסוכר בסיר ומתחילים לחמם, כשהסוכר מתחיל לימס מוסיפים בהדרגה את שאר הסוכר. מנערים את הסיר מידי פעם עד שכל הסוכר נמס ומתקרמל לצבע עינברי.
- במקביל מחממים את השמנת לסף רתיחה.
- יוצקים בזהירות את השמנת החמה תוך כדי עירבוב לתוך הקרמל. ממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת חלקה.
- מוסיפים את הדבש ומבשלים עוד מספר שניות.
- יוצקים למד ליטר ומקררים מעט (ל60 מעלות)
- מוסיפים מלח ושוקולד וטוחנים ומוסיפים ממרח שקדיה וטוחנים למרקם חלק.
- מצננים את המילוי בטמפרטורת חדר למרקם זילוף.
עוגיות
- ממיסים שוקולד ושמן קוקוס
- מוסיפים דבש וביצים ומערבבים
- מוסיפים קמח קוקוס ומערבבים לאיחוד
- שמים את המסה כשעה במקרר להתייצבות
- מרדדים בין 2 ניירות אפיה לעובי של 3 מ"מ
- מקפיאים כחצי שעה
- קורצים עוגיות בצורה הרצויה ואופים בחום של 165 מעלות כ10 דקות
- מצננים את העוגיות.
- מזלפים על מחצית מהעוגיות קרמל וסוגרים עם עוד עוגייה.
- ניתן לפדר אבקת סוכר על מחצית מהעוגיה.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ydzyc72p
נראה מעולה!
אפשר להחליף את השוקולד בבצק למשהו אחר?
למי שנמנע משוקולד בפסח.
תודה!
במתכון הזה לא. יש שוקולד גם בבצק וגם במילוי.
אנסה בהמשך להכין עוגיות ללא שוקולד
מהיכן מוצאים קמח קוקוס זה רק בחנויות מיוחדות לממכר אפייה מקצועית ?
חנויות טבע
היי,
יכול להתאים גפ לאלפחורס פרווה?
וגם, מה יכול להחליף את השקדיה?
תודה רבה!
אפשר להכין עם מחית לוז
אפשר להכין עם קמח רגיל?
המתכון הזה לא, אבל יש מתכון אחר, ראי כאן