עוגיות שלגיה או רעידת אדמה או עוגיות מתפוצצות הן קיבלו כל מיני שמות. העיקר שהן מלאות שוקולד,טעימות ואהובות, והפעם בגרסה פרווה וללא גלוטן. מתאימות לפסח ולכל השנה.
25 עוגיות
חומרים
2 ביצים
25 גרם (2 כפות) סוכר
2 כפות שקדים טחונים לאבקה
2 כפות קוקוס (למי שלא אוהב אפשר קמח תפו"א)
180 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן
150 גרם (3/4 כוס) שוקולד צ'יפס מריר או שוקולד קצוץ גס
לציפוי:
כ.ש סוכר
כ.ש. אבקת סוכר
אופן ההכנה
- ממיסים שוקולד ושמן
- מקציפים את הביצים והסוכר לקצף יציב
- מקפלים את היבשים והשוקולד המומס
- מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים לאיחוד
- מקפיאים את הבלילה כשעתיים להתייצבות (אפשר גם יותר)
- מגלגלים כדורים קטנים
- מגלגלים את הכדורים בסוכר ולאחר מכן באבקת סוכר.
- אופים בחום של 160 מעלות 10-12 דקות
- מצננים ומאחסנים בקופסה אטומה
הכנתם, שתפו אותי, תעלו לאינסטגרם ולפייסבוק ותתייגו אותי
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/rlyqa9w
מה זה כ.ש סוכר?
כמה שצריך 🙂
האם חייב להוסיף שוקולד ציפס? או שאפשר גם בלי
אפשר שוקולד קצוץ, אפשר גם בלי יצא יותר רך
אפשר אגוזים אחרים או שחייב שקדים?
שקדים ניטרליים בטעם שלהם. לכן אני מעדיפה אותם. אפשר גם אגוזים אחרים טחונים לאבקה
פשוט מתה על המתכונים שלך! אוהבת את זה שאת נותנת מענה ללא גלוטן, פרווה, וזה שאת מבינה שיש אנשים שצריכים דברים כאלה (פרווה ולל"ג) שלא אוהבים קוקוס ושגם לזה את מציעה פתרון אחר! מחכה לנסות להכין!
תודה??
חייב שקדים?
אין קמח בעוגיות אז צריך את האבקת שקדים
הכנתי את העוגיות. יצא טעים בסופו של דבר. אבל בשלב הקצפת הבייצים עם הסוכר כמה שהקצפתי לא יצא מרקם יציב כפי שכתבת..
והכמות לא קיבלה את הנפח שנותן לפחות 20 עוגיות..
שאלה: האם מדובר בביצים או בחלבונים? כתוב שצריך לקבל קצף יציב. תודה רבה
ביצים שלמות, הקצפה עד קצף תפוח ודי יציב (לא לזילוף)
מערבבים את הביצים והסוכר המוקצפים ביחד עם הבלילה?
זה מה שכתוב, שמוסיפים לביצים המוקצפות את היבשים והשוקולד המומס
העוגיות השתטחו לי מאוד. מה יכולה להיות הסיבה?
צריך לאפות כשהבלילה מאד קרה, אפילו קפואה
יצא לי על הפנים, הכל השטתח ונהיה שלולית, הבלילה היתה ממש חצי קפואה
לא מבינה למה?
אני מניחה שמשהו בשקילה לא היה מדוייק או בתנור, כי קיבלתי מלא תמונת של גולשים שהכינו וזה מתכון שאני מכינה בלי סוף.
עשיתי בדיוק לפי המתכון
יצא אמבטיית שוקולד…הכל נמס בתנור לעיסה אחת גדולה
מאכזב…
מוזר. קיררת את העיסה ממש לפי הזמנים שכתוב?
הי
האם לא צריך לשים אבקת אפיה כדי שיתפחו ויצאו סדוקות?
לא