במשפחה הונגרית שבועות בלי בלינצ'ס גבינה זה לא שבועות, אז הפעם בהגשה קצת אחרת, הכנתי את הבלינצ'ס (פולוצ'ינטה) הרגיל עם הגבינה וחתחתי לפרוסות, העמדתי את השושנים שיצאו ושפכתי מעליהם גנאש מפנק, כשהגנאש התייצב קיבלתי "עוגה" של בלינצ'ס גבינה עם שוקולד
קוטר 20
לבלינצ'ס
4 ביצים
280 גרם (2 כוסות) קמח
375 גרם (1.5 כוסות) מי סודה או מים
375 (1.5 כוסות) חלב
כפית סוכר
חצי כפית מלח
מילוי גבינה
500 גרם גבינה 5%
100 גרם אבקת סוכר
40 גרם אינסטנט פודינג ווניל
מעט משחת ווניל (לא חובה)
גנאש
200 גרם שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד חלב
90 גרם שוקולד לבן
אופן ההכנה:
לבלינצסים
- מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה ללא גושים (רצוי לטחון בבלנדר מוט)
- מרססים שמן במחבת ומטגנים את החביתיות משני הצדדים.
למלית גבינה
- מערבבים את כל החומרים
- שמים בשליש של הבלינצ'ס כף מהמלית ומגלגלים
- שמים שקף ברינג או בתבנית קוטר 20
- פורסים את הבלינצ'סים לשבלולים של כ4-5 ס"מ ומעמידים אותם צפופים בתבנית עד שהיא מלאה
גנאש
- מחממים שמנת לסף רתיחה
- יוצקים על השוקולדים וטוחנים בבלנדר מוט
- יוצקים על הבלינצסים ומקפיאים מעט להתייצבות
- משחררים את הרינג והשקף ושומרים במקרר
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/23bbzwlo
האם המתכון טוב יומיים במקרר?
כן