סוכות, חג האושפיזין = מלא מלא אורחים.
אחד הקינוחים הכי אהובים עליי הוא עוגת גבינה רכה ונימוחה.
אבל, כשמכינים עוגות גבינה יש המון אופציות לציפוי ותמיד קשה לי להחלט, אז החלטתי לא להחליט! ולהכין כמה אופציות:)
הכנתי את העוגות בתבניות אישיות של אחת שתיים! מבית שמאי, אני מאד אוהבת להשתמש בהן מכיוון שהן גם מתאימות לאפייה, וגם אלגנטיות להגשה. יש להן מכסה שמאפשר לסגור אותן ולערום אחת על השניה במקרר לנוחות מקסימלית + הגשה אסטתית.
אה, והן מגיעות במיגוון צורות וגדלים
בקיצור, נוחות ומושלמות.
12 עוגות אישיות
חומרים:
בסיס
100 גרם פתיבר
65 גרם חמאה מומסת
עוגת גבינה אישית
500 גרם גבינה שמנת
100 גרם גבינה 9%
3 ביצים M
120 גרם סוכר
110 גרם שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד לבן
ציפוי לימון ומרנג
קרם לימון
125 גרם מיץ לימון סחוט טרי
65 גרם סוכר
2 ביצים
3 חלמונים
גרידה מלימון אחד
50 גרם חמאה
2 גרם ג'לטין מומס ב12 גרם מים
מרנג:
75 גרם חלבון
150 גרם סוכר
ציפוי גנאש פיסטוק
75 גרם שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד לבן
40 גרם מחית פיסטוק
ציפוי שנטילי קפה
250 גרם שמנת מתוקה
20 גרם פולי קפה
120 גרם שוקולד לבן
2 גרם ג'לטין מומס ב12 גרם מים
אופן ההכנה:
בסיס
- טוחנים את הפתיבר ומערבבים עם החמאה המומסת
- שמים בתחתית של כל מגשית מהדקים ואופים בחום של 160 מעלות 10 דקות
עוגת גבינה אישית
- ממיסים את השוקולד והשמנת לקבלת תערובת חלקה
- מערבבים את כל החומרים יחד
- יוצקים לתבניות
- אופים בחום של 140 מעלות סטטי כ30 דקות
ציפויים
קרם לימון
- מערבבים את כל החומרים מלבד החמאה והג'לטין
- מבשלים בבן מרי (קערה על גבי סיר עםן מים) להסמכה – מי שיש לה מדחום 84 מעלות
- מוסיםים את החמאה והג'לטין וטוחנים בבלנדר מוט
- ניתן לצקת לתבנית או לקרר במקרר ואח"כ לזלף
- אם יוצקים לתבנית מקפיאים ומחלצים ומניחים במרכז העוגה.
- אם לא רוצים להשתמש בג'לטין ניתן לוותר ולמרוח את הקרם על העוגה.
מרנג
- מערבבים בקערה חלבון וסוכר
- מחממים בבן מרי עד להמסת הסוכר (כ60 מעלות)
- מעבירים למיקסר ומקצפים למרנג יציב
- מזלפים מעל העוגה מסביב לקרם לימון
גנאש פיסטוק
- מחממים שמנת לסף רתיחה (80 מעלות)
- יוצקים על השוקולד והמחית וטוחנים בבלנדר מוט
- מורחים על העוגה ומקשטים בדובדבן אמרנה או בפיסטוקים גרוסים
שנטילי קפה
- שמים את פולי הקפה בשקית ומועכים אותם מעט בעזרת מערוך
- מרתיחים שמנת ופולי קפה, מסירים מהאש ומשהים כחצי שעה
- מסננים את השמנת, ומשלימים משקל ל250 גרם (פולי הקפה סופגים חלק מהשמנת)
- מחממים שוב לסף רתיחה
- יוצקים על השוקולד והג'לטין וטוחנים
- מצננים כ6 שעות ומקציפים
- מזלפים מעל העוגה.
בשיתוף: אחת שתיים! מבית שמאי
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/255c3z69
האם אפשר להקפיא את העוגה?
לא מומלץ להקפיא עוגת גבינה אפויה
נראה וואו.
אני רוצה להכין לערב הורים
עד כמה ימים מראש את ממליצה? ומה לגבי הציפויים? האם הם יהיו עמידים?
זה עוגת גבינה אפויה, אפשר 3-4 ימים מראש.
מה הכוונה עמידים? זה במקרר
אם אני רוצה להכין בתבנית אינגליש קייק זמן האפייה משתנה?
כן. כשיש כמות יותר גדולה צריך להוסיף זמן. להערכתי עוד 10 דקות
האם אפשר להכין את הציפוי של המחית פיסטוק ולהחליף את הפיסטוק בקרם נוגט/לוטוס וכו'?
כן
אפשרי להכין עם גנאש ריבת חלב ולזלף? איך היית ממליצה להכין את הגנאש א"כ שיצא יציב?
אפשר להכין שנטילי עם שוקולד לבן וריבת חלב לקרר ולזלף
קודם כל-מתכון אליפות!! כבר הכנתי כמה פעמים והוא מושלם. גם הטעם וגם המרקם. אוהבת שזה נשאר באותו הגובה. מה התפקיד של האפיה הנפרדת של התחתית?הייתי יותר חושבת על הקפאה ואז מילוי…אחרי שאפיתי רציתי למלא את הגבינה על הבסקויטים והם התערבבו לי עם המלית.גם אחרי ששמתי שכבה עבה יותר והדקתי ממש.מה יכול להיות? בטעם זה מהמם. אבל הנראות פחות.
האפיה המקדימה הקצרה היא כדי שהפתיבר לא יהפוך סמרטוטי וספוג נוזלים.
למזוג את הגבינה בזהירות ואז לא מתערבב
יכול להתאים לעוגה בקוטר 20?אם כן-כמה זמן לאפות?על אותם המעלות?תודה יקרה.
אופים עד שהעוגה רוטטת במרכז ויציבה בצדדים