• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    עוגת גבינה אפויה עננים
    דף הבית / מתכונים / עוגות גבינה

    עוגת גבינה אפויה עננים

    עוגת גבינה אפויה קלאסית, עם כל הטיפים להצלחה. לעוגה גבוהה, אוורירית וצחורה.

    העוגה המתקבלת רכה כמו ענן, עקבו אחרי ההוראות ותצליחו לקבל עוגה מושלמת.

     

    הכנתי סירטון קצר על אופן הכנת העוגה. כנסו לקישור

    המתכון הבסיסי של חברתי מוריאל עם שינויים קטנים שלי.
    אם אתם עדין לא עוקבים אחרי האינסטגרם שלה זה הזמן…

     

     

     

    עוגה קוטר 22

    חומרים:

    בצק פריך

    150 גרם (כוס + כף) קמח

    40 גרם (3 כפות) אבקת סוכר

    40 גרם (2 כפות) אבקת שקדים

    100 גרם חמאה

    1 חלמון

    עוגת גבינה

    1/2 קילו גבינה 5%

    1/2 קילו גבינת טוב טעם

    1 מיכל 200 מ"ל שמנת חמוצה

    8 ביצים מופרדות

    200 גרם (כוס) סוכר

    80 גרם (חבילה) אינסטנט פודינג ווניל

    50 גרם (3 כפות) קורנפלור

    כפית משחת ווניל או תמצית ווניל איכותית

    לפידור

    אבקת סוכר

     

    עוגת גבינה אפוייה

     

    אופן ההכנה:

    בצק פריך

    • במיקסר עם וו  גיטרה שמים את היבשים והחמאה חתוכה לקוביות.
    • מערבבים עד לקבלת תערובת פירורית
    • מוסיפים חלמון ומעבדים על לקבלת בצק
    • מרדדים בין 2 ניירות אפיה ומקפיאים
    • קורצים ומניחים בתבנית
    • אופים בחום של 160 מעלות 10 דקות

    עוגת גבינה

    • מקציפים את החלבונים עם מחצית מכמות הסוכר למרנג, לא חזק מדי.
    • מערבבים את שאר החומרים בקערה נפרדת (גבינות, שמנת, חלמונים, יתרת הסוכר, ווניל  ויבשים)
    • מקפלים את המרנג ומסת הגבינה
    • עוטפים את שולי התבנית מבחוץ בנייר אפיה רטוב ובנייר כסף.
    • משמנים את שולי התבנית או הרינג במעט חמאה
    • יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים
    • אופים בתנור סטטי (לא טורבו) בחום של 130 מעלות שעה וחצי.
    • העוגה יציבה בשוליים ומעט רוטטת במרכז, אל דאגה היא תתיצב בקירור
    • מצננים במקרר מספר שעות
    • מפדרים באבקת סוכר ונהנים.

     

    עוגת גבינה אפויה

    הערות:

    • אני השתמשתי בגבינות עם אחוזי שומן נמוכים ולכן לאחר יום העוגה הפרישה מעט נוזלים. ניתן לסנן את הגבינה הלבנה 5% בחיתול בד למשך לילה ואז לשקול 500 גרם (כמובן שיש לסנן יותר מ500 גרם)
    • ניתן להחליף 250 גרם מהגבינה הלבנה בגבינת שמנת.
    • ב2 המקרים הנ"ל העוגה תהיה מעט יותר יציבה ודחוסה
    • הקפידו על אפייה ללא טורבו, זמן ממושך בטמפרטורה נמוכה.
    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y9y75t76
    שיתוף
    פורסם ב: עוגות גבינה תגיות: גבינה, עוגת גבינה אופיה
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    עוגת בלינצ'ס גבינה

    עוגת בלינצ'ס גבינה עם גנאש שלושה שוקולדים

    עוגת שכבות גבינה וקרמל

    קינוח שכבות גבינה וקרמל

    עוגות גבינה אישיות

    עוגת גבינה אישית במגוון ציפויים

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    45 תגובות

    1. שרי מאי 3, 2020 בשעה 6:17 pm הגב

      איזה עוגה מגרה!
      חבל שאי אפשר לטעום דרך המסך… 🙂

      • malky adler מאי 4, 2020 בשעה 3:56 am הגב

        אפשר להכין, זה ממש פשוט… 🙂

    2. לא מתמטיקאית דגולה מאי 4, 2020 בשעה 5:04 am הגב

      ממילא אם מסננים גבינה 5% אז יוצאת גבינה עם אחוזי שומן גבוהים יותר. אז כדאי להתחיל עם 9% בלי לסנן.

      • malky adler מאי 4, 2020 בשעה 11:03 am הגב

        אני לא סיננתי

    3. שרה מאי 4, 2020 בשעה 10:34 am הגב

      לי יש תנור רק עם טורבו האם אפשר לעשות את העוגה הזו? אם כן באיזה חום?
      תודה

      • malky adler מאי 4, 2020 בשעה 11:00 am הגב

        לא ממליצה לעשות עוגות גבינה בטורבו. תנסי בחום יותר קצת נמוך ושימי תבנית עם מים בתחתית התנור

    4. שי מאי 4, 2020 בשעה 2:18 pm הגב

      מה זאת גבינת טוב טעם ?

      • malky adler מאי 4, 2020 בשעה 4:19 pm הגב

        גבינה לאפייה, יחסית יבשה

      • אופיר מאי 13, 2020 בשעה 3:16 pm הגב

        היי! האם ניתן להחליף הגבינה אחרת? לא מוצאת בסופרים שקרובים לביתי.
        העוגה נראית מעולה אני ממש רוצה כבר לנסות להכין !

        • malky adler מאי 14, 2020 בשעה 5:52 am הגב

          כל גבינה יבשה, כתבתי שאם לא מוצאים אפשר לסנן גבינה ולשקול לאחר סינון

    5. רוזה מאי 4, 2020 בשעה 4:16 pm הגב

      אני חושבת שתבנית 24 זה קטן מאוד וודאות.צריך
      קוטר26-28.
      בסדר 8 ביצים אף פעם לא יכנסו ב24.

      • malky adler מאי 4, 2020 בשעה 4:18 pm הגב

        העוגה שבתמונה זה 1:1 המתכון. תנסי אותי. עובדה שנכנס

      • נופר מאי 15, 2021 בשעה 9:28 am הגב

        מה קוטר 24?
        כתוב במתכון קוטר 22

        • malky adler מאי 15, 2021 בשעה 9:04 pm הגב

          אני הכנתי בתבנית קוטר 22

    6. יפה אדם מאי 5, 2020 בשעה 2:53 pm הגב

      כמה זמן צריך להקפיא את התחתית לפני שאופים אותה.
      והאם צריך לקרר את זה לפני שמוסיפים את תערובת הגבינות
      תודה

      • malky adler מאי 5, 2020 בשעה 4:29 pm הגב

        להקפיא 15-20 דקות. לקרר לטמ' חדר

    7. שי מאי 6, 2020 בשעה 4:53 am הגב

      העוגה יצאה מדהים
      אווירית ותפוחה ממש כמו ענן

      • malky adler מאי 6, 2020 בשעה 5:04 am הגב

        איזה כיף לשמוע. אם יש לך תמונה אשמח אם תעלי לאינסטגרם או לפייסבוק ותתייגי אותי שאראה.

        • שי מאי 6, 2020 בשעה 9:34 am הגב

          קודם כל זה אני ולא היא ? אני כבר חילקתי את העוגה לפרוסות

          • malky adler מאי 6, 2020 בשעה 9:41 am הגב

            סליחה, שי יכול להיות גם וגם… פעם הבאה…

    8. רחל חזיזה מאי 6, 2020 בשעה 2:03 pm הגב

      לא הבנתי את ההוראה לעטוף את התבנית מבחוץ נייר אפיה רטוב ובנייר כסף, וגם משמנים את שולי התבנית בחמאה? האם יש לך סרטון או תמונה למה את מתכוונת? אשמח שתשלחי לי למייל, תודה, והעוגה נראית אליפות!!!

      • malky adler מאי 7, 2020 בשעה 8:41 am הגב

        משמנים את התבנית מבפנים. על השוליים החיצוניים שמים נייר אפיה רטוב, וכדי שלא ייפול מצמידים עם נייר כסף. מקווה שזה יותר ברור 🙂

    9. שי מאי 6, 2020 בשעה 2:31 pm הגב

      בשמחה

    10. בלהה שוק מאי 6, 2020 בשעה 7:05 pm הגב

      האם יש אפשרות למרוח מעל פרות יער?

      • malky adler מאי 7, 2020 בשעה 8:40 am הגב

        ברור

    11. יפעת מאי 9, 2020 בשעה 6:44 am הגב

      עשיתי בדיוק לפי מה שכתוב והעוגה לא התייצבה במהלך הלילה ויצאה עוגת קוטג' …. טעימה אבל לא יציבה מספיק

      • malky adler מאי 10, 2020 בשעה 5:37 am הגב

        אם יצא מרקם קוטג' זה אומר שהבלילה לא הייתה חלקה לני הכניסה לתנור. באיזה גבינה השתמשת? אם העוגה לא התייצבה חסר זמן אפיה, יש לבדוק שהשוליים יציבים והמרכז של העוגה רוטט ואז היא מתייצבת בקירור.

    12. דורית מאי 17, 2020 בשעה 1:44 pm הגב

      הי
      העוגה נראית וואו..
      רוצה רק לוודא לגבי גודל הרינג..
      כתוב קוטר 22
      המסה לא גדולה מדי לקוטר כזה?

      • malky adler מאי 17, 2020 בשעה 3:34 pm הגב

        אכן קוטר 22

    13. רחל מאי 26, 2020 בשעה 4:09 pm הגב

      יצא מדהים!
      תודה על המתכון.

    14. איל ספטמבר 8, 2020 בשעה 6:58 am הגב

      הי
      האם אפשר לאפות בצק פרי בטורבו.

      • malky adler ספטמבר 8, 2020 בשעה 10:19 am הגב

        את הפריך כן. את העוגה לא

    15. נעה דצמבר 23, 2020 בשעה 5:47 pm הגב

      הי מלכי,
      ראשית תודה רבה על המתכון המפורט והברור.
      אחרי קריאת תגובות שונות לגבי קוטר התבנית, עשיתי אותה בקוטר 22, כמו שכתוב. המסה ללא ספק גדולה מדי… כרגע בתנור נאפות להן עוגה אחת בקוטר 22 ואחת נוספת בתבנית 18. זו שב-18 ללא בצק בתחתית. מחכה לראות מה יצא.
      כנכדה ובת לילידי הונגריה, מכירה מקרוב את המחברות הכתובות בכתב יד מחובר ומסודר (ואת התוצרים שאין להם מתחרים). מרגש.

    16. ניצה דצמבר 31, 2020 בשעה 8:08 am הגב

      היי
      העוגה בתנור. לא הצלחתי להגיע למרקם ממש חלק למרות שהשתמשתי בכל מיני אביזרים. הבלילה די קוטגית( השתמשתי בכנען , לא מצאתי טוב טעם) שהיא בדכ מהווה אצלי תחליף ראוי. מקווה שאולי אחרי אפיה, תצא פחות במרקם קוטג?‍♀️

      • malky adler דצמבר 31, 2020 בשעה 8:12 am הגב

        א הבלילה לא חלקה כדאי לטחון בבלנדר מוט לפני הוספת החלבונים המוקצפים

    17. ניצה גלנטר ינואר 2, 2021 בשעה 5:10 pm הגב

      היי
      טחנתי עם בלנדר מוט , לא עזר. התקבל מרקם קוטג. אם אשמש -750 גר גבינת סקי , יעבוד?

      • malky adler ינואר 3, 2021 בשעה 6:14 am הגב

        תסתכלי בסירטון שצירפתי. אני מערבבת ביד ויוצא חלק

    18. ניצה ינואר 3, 2021 בשעה 10:11 am הגב

      היי
      קודם כל תודה רבה על ההתייחסות, והתשובות. הסתכלתי בסרטון , כך עשיתי ואחכ אפילו טחנתי עם בלנדר מוט. כנראה שהבעיה היתה בגבינה. שאלתי הנוספת האם אפשר להשתמש רק בגבינה 5 אחוז ועדיין לקבל אותה תוצאה
      תודה??

      • malky adler ינואר 3, 2021 בשעה 10:26 am הגב

        טוב טעם זה גבינה 5% יבשה. השתמשתי בחצי קילו גבינה רגילה וחצי קילו טוב טעם. אם תשימי רק גבינה רגילה יצא רטוב מדי ויפריש מלא נוזלים. את יכולה לסנן גבינה בחיתול לילה ולשקול ממנה 500 גרם במקום הטוב טעם, אבל קחי בחשבון שכשאת מסננת את מעלה את אחוזי השומן כי המים מופרשים בסינון. לכן עדיף להשתמש בטוב טעם, היא גם יבשה וגם 5%

    19. צביה מאי 13, 2021 בשעה 8:25 am הגב

      יש לי רק 250 טוב טעם מה אפשר לשים במקום קוטג? שמנת חמוצה? אין לי עוד גבינה חוץ מה500 שכבר השמשתי

      • malky adler מאי 13, 2021 בשעה 5:00 pm הגב

        אפשר עוד גבינת שמנת או גבינה לבנה מסוננת. לא שמים קוטג בעוגת גבינה. שמנת חמוצה כבר יש במתכון

    20. אושרה פברואר 10, 2025 בשעה 12:57 pm הגב

      ניתן להכין ללא התחתית ?
      מחפשת שהמרקם מלמעלה יהיה יותר אפוי וכהה צ"ל אפיה בשני טמפרטורות ?

      • malky adler מרץ 12, 2025 בשעה 9:13 am הגב

        אפשר ללא תחתית, אני אוהבת בסיס כי הוא סופג נוזלים, המיוחד שמדובר באחוזי שומן נמוכים בגבינות. אם את רוצה שזוף תאפי 10-15 דק ראשונות ב200 מעלות. אני אוהבת בהיר

    21. צביקה מאי 12, 2025 בשעה 5:34 am הגב

      האם את המרנג צריך לערבב בצורת מעטפת או רגיל כמו שנראה בסרטון? האם אפשר להקפיא את העוגה? תודה מראש

      • malky adler מאי 12, 2025 בשעה 3:12 pm הגב

        איך שנח לערבב בלי להפיל את הנפח.
        לא מומלץ להקפיא עוגת גבינה אפויה

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס