עוגת גבינה אפויה טעימה במיוחד שאחרי הקירור קושטה בדובדבנים, גם מרשימה וגם טעימה.
תבנית בקוטר 24
חומרים:
לבסיס:
140 גרם (1 כוס) קמח
1/3 כוס סוכר
100 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 סוכר וניל
למלית:
500 גרם גבינת שמנת 30%
200 מ"ל שמנת חמוצה
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
3 ביצים
2 כפות מחוקות קמח
לציפוי:
1 צנצנת דובדבנים מגולענים חמוצים
1/2 כוס סוכר
10 גר' ג'לטין מומס ב1/4 כוס מים
אופן ההכנה:
מכינים את הבסיס
- מכניסים את כל החומרים למעבד מזון ומערבבים לתערובת פירורית.
- משטחים בתבנית ואופים בחום של 170 מעלות כ20 דקות ומצננים
מכינים את המלית
- מערבבים את כל חומרי המלית לתערובת אחידה
- יוצקים על הבסיס האפוי.
- אופים 10 דקות בחום של 210 מעלות ועוד 50 דקות בחום של 160 מעלות.
- מקררים את העוגה מספר שעות במקרר.
מכינים את ציפוי הדובדבנים
- מסננים את הנוזלים, מוסיפים את הסוכר ומחממים להמסה.
- לאחר שהג'לטין ספח את כל הנוזלים, מחממים את הג'לטין כ20 שניות במיקרו עד לקבלת נוזל שקוף ומוסיפים לנוזלי הדובדבנים. מצננים את הג'לי.
- שמים שקף בין התבנית לעוגה. (מכיוון שהעוגה מעט מתכווצת לאחר הקירור ניתן להכניס את השקף ומתקבל ציפוי של ג'לי)
- מסדרים את הדובדבנים המסוננים על העוגה ויוצקים את הג'לי. יש להקפיד היטב על אטימה של תחתית התבנית, כדי שהג'לי לא ייזל.
- יש לקרר לילה לפני ההגשה.
- אין להקפיא את העוגה.
צילום: דניה ויינר סטיילינג: דיאנה לינדר
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y96yyq66