• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    עוגת גבינה ופטל
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    עוגת גבינה ופטל

    עוגת גבינה חגיגית עם פטל או תותים, ניתן לשלב במשלוח מנות עם טראפלס ותותים או פטל להגשת העוגה.

    עוגה בקוטר 22

    חומרים:

    פיננסייר

    120 גרם (כוס) אבקת סוכר
    45 גרם (1/2 כוס) אבקת שקדים
    45 גרם (1/3 כוס) קמח
    2 גרם אבקת אפיה
    1 גרם מלח
    5 חלבונים M ( 150 גרם חלבון)
    150 גרם חמאה
    12 גרם (כף) סוכר אינברטי

    מוס גבינה

    175 גרם (3/4 גביע) גבינת שמנת
    85 גרם (1/3 גביע) שמנת חמוצה
    50 גרם (1/3 כוס) אבקת סוכר
    3 גרם ג'לטין מומס ב18 גרם מים
    175 גרם (2/3 מיכל) שמנת מתוקה

    קולי פטל

    200 גרם מחית פטל או תותים (טוחנים פרי טרי או קפוא)
    14 גרם (כף) גלוקוז
    14 גרם (כף) סוכר
    4 גרם פקטין NH
    20 גרם מיץ לימון

    טראפלס

    50 גרם מחית פטל או תות
    250 גרם שוקולד לבן
    50 גרם חמאה

    לפידור

    סוכר עם מעט צבע מאכל

    אופן ההכנה:

    פיננסייר

    • מחממים חמאה על האש עד שמתקבל צבע אגוזי, מעל שחום.
    • מסננים על הסוכר האינברטי ומקררים מעט
    • מסננים את היבשים
    • מקציפים את החלבונים ומקפלים אליהם את היבשים
    • מוסיפים חמאה ומערבבים לאיחוד
    • יוצקים לתבנית או רינג בקוטר 22
    • אופים 180 מעלות כ15-20 דקות

    מוס גבינה

    • מוציאים את הגבינה והשמנת החמוצה לטמפרטורת החדר.
    • מערבבים גבינה, שמנת חמוצה ואבקת סוכר
    • ממיסים את הג'לטין במיקרו, מוסיפים אליו כף מבלילת הגבינה ומערבבים היטב. יוצקים את הג'לטין לקערת הגבינה
    • מקציפים שמנת מתוקה ומקפלים לתערובת.
    • יוצקים לרינג קוטר 16 גובה 3 . משאירים מעט מהמוס בצד כדי להדביק את הטראפלס.
    • מקפיאים כ6 שעות להתייצבות
    • מחלצים מהרינג ומניחים במרכז הפיננסייר.

    קולי פטל

    • מחממים מחית וגלוקוז ל40 מעלות. מערבבים את הסוכר והפקטין ומוסיפים למחית. מערבבים היטב.
    • מרתיחים את התערובת
    • מסירים מהאש ומוסיפים לימון.
    • יוצקים לתבנית מדוגמת או לרינג קוטר 14 ס"מ
    • מקפיאים היטב, מחלצים ומנחים מעל מוס הגבינה

    טראפלס

    • ממיסים את השוקולד
    • מחממים את המחית וטוחנים בבלנדר מוט יחד עם השוקולד.
    • מוסיפים חמאה וטוחנים.
    • מקררים עד שניתן לגלגל כדורים. מגלגלים כדורים ומצפים בסוכר צבוע.
    • מדביקים עם מעט מוס גבינה מסביב למוס הגבינה.

     

    צילום: אסף אמברם

    עוגת גבינה ופטל עם טראפלס

    המתכון הפק עבור עיתון "הדרך" פורים 2020
    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y7pqv8yu
    שיתוף
    פורסם ב: מתכונים לאירועים חגיגיים, עוגות גבינה, עוגות ראווה תגיות: גבינה, חלבי, פטל
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    עוגת בלינצ'ס גבינה

    עוגת בלינצ'ס גבינה עם גנאש שלושה שוקולדים

    עוגת שכבות גבינה וקרמל

    קינוח שכבות גבינה וקרמל

    עוגות גבינה אישיות

    עוגת גבינה אישית במגוון ציפויים

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    13 תגובות

    1. נעמה מאי 6, 2020 בשעה 10:24 am הגב

      יפיפה שילוב טעמים מושלם!

    2. נאוה מאי 6, 2020 בשעה 12:41 pm הגב

      45 גרם אבקת שקדים =41/2 כוסות?

      • malky adler מאי 6, 2020 בשעה 12:43 pm הגב

        1/2 כוס

    3. חגית מאי 24, 2020 בשעה 4:56 pm הגב

      שלום
      האם ניתן להחליף סוכר אינברטי בסוכר רגיל?
      והאם ניתן לוותר על הגלוקוז ועל הפקטין? אם כן במה ניתן להחליף?

      • malky adler מאי 24, 2020 בשעה 7:14 pm הגב

        סוכר אינברטי ניתן להחליף בדבש. לא ניתן לוותר על הגלוקוז והפקטין.
        גלוקוז אפשר להחליף בסירופ תירס. פקטין לא ניתן להחליף במתכון הזה. ניתן לחפש מתכון אחר עם חומרי גלם שיש לך

    4. שרון אוקטובר 21, 2020 בשעה 4:34 pm הגב

      היי, יש לך את דגם התבנית שהשתמשת לקולי פטל?

      • malky adler אוקטובר 23, 2020 בשעה 12:19 pm הגב

        אין לי מושג מה מספר או שם הדגם

    5. רחלי מאי 1, 2021 בשעה 8:25 pm הגב

      אמאאאא איזו עוגה יפההההה !!! ???

      • malky adler מאי 2, 2021 בשעה 7:06 am הגב

        תודה רבה

    6. רחלי יוני 8, 2021 בשעה 1:17 pm הגב

      הי מלכי נהנית מהאתר המושלם שלך כל פעם מחדש.
      שאלה לי מה ההבדל בין דקוא'ז, ביסקויט שקדים ופננסייר למה מתאים כל אחד מבינהם.
      אשמח לתשובה
      תודה רבה!

      • malky adler יוני 10, 2021 בשעה 5:10 am הגב

        מרקמים שונים, טעמים שונים. את צריכה לבחור מה את אוהבת ומה מתאים לעוגה שאת מכינה

    7. יהודית אוקטובר 19, 2021 בשעה 11:41 am הגב

      היי,
      עוגה ממש יפה!
      האם הקולי פטל יציב מספיק בשביל להיכנס כשכבה בעוגת שכבות (עוגה בחושה שמחלקים ושמים קרם בין השכבות)? אחרי נגיש שעתיים בטמפ' חדר, זה יחסיק או שבחיתוך זה יזל?

      • malky adler אוקטובר 24, 2021 בשעה 10:58 am הגב

        כן

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס