העוגה הקלאסית שכמעט כולם לא מוותרים עליה בשבועות היא עוגת גבינה פירורים.
בקשתם עוגה ללא ג'לטין, בד"כ אני אמנם לא משתמשת הרבה באינסטנט פודינג בגלל טעמו התעשייתי, אבל העוגה צריכה להיות יציבה וכשבדקתי עם הטועמים הם מאד אהבו, אז קבלו את מלכת העוגות ששודרגה ע"י פרחי סוכר של האומנית הדר בן שבת.
תבנית קוטר 24
חומרים:
בצק פריך
300 גר' קמח (2 כוס+כף וחצי)
200 גר' חמאה חתוכה לקוביות
80 גר' אבקת סוכר
80 גר' אבקת שקדים
1 ביצה
קרם גבינה
800 גרם גבינה לבנה 9%
150 גרם אבקת סוכר
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
כפית משחת וניל או תמצית וניל איכותית
500 גרם שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
בצק פריך
- שמים במעבד מזון את כל החומרים מלבד הביצה ומעבדים לתערובת פירורית
- מוסיפים ביצה ומעבדים מעט עד לקבלת גושים גדולים
- מרדדים בין 2 ניירות אפייה לעובי של 5 מ"מ ומקפיאים כ20 הדקות
- מחממים תנור ל 180 מעלות.
- קורצים עיגול בקוטר 22 ס"מ ואת שאר הבצק אופים בנפרד בשביל הפירורים
- אופים כ12 להזהבה, את השאריות מפוררים
קרם גבינה
- מקציפים שמנת מתוקה, אבקת סוכר ופודינג לקרם יציב
- מוסיפים את הגבינה והווניל לתערובת אחידה.
- שמים את הבסיס האפוי בתבנית 24 ויוצקים מעליה את תערובת הגבינה ומיישרים.
- מפזרים מעל את הפירורים בשכבה אחידה ושומרים במקרר.
צילום: אלי סגל סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y828b8l9
אפשר בבקשה לרשום את הכמויות במידה של כוס או כפית ולא בג"ר???
אפייה צריכה להיות מדוייקת ונפח פחות מדוייק ממשקל. בכל מקרה אשתדל להוסיף נפחים והכוונה אצלי רק לכוסות מדידה