בא לכם לפעמים לגוון את עוגת הדבש הקלאסית, שדרגו אותה עם לוטוס ואגוזי פקאן
תבנית אינגליש קייק
חומרים:
לעוגה
2 ביצים
100 גר' (1/2 כוס) סוכר
100 מ"ל שמן
100 מ"ל מיץ תפוחים (רצוי טבעי)
50 גר' (2 כפות גדושות) דבש
100 גר' (2 כפות) ממרח לוטוס קראנץ'
140 גר' (1 כוס) קמח
50 גר' (1/2 כוס) אגוזי פקאן (מי שלא אוכל בראש השנה אגוזים, ניתן לוותר)
1/2 כפית אבקת אפיה
לקישוט
2 כפות מירור או ריבה (מירור ניתן להשיג בחנויות מתמחות לאפיה)
50 גר' עוגיות (7 עוגיות) לוטוס טחונות
50 גר' (כף) ממרח לוטוס
אופן ההכנה:
- מקציפים ביצים וסוכר כ-7-8 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
- טוחנים במעבד מזון את האגוזים יחד עם הקמח ואבקת האפייה
- מערבבים בקערה את השמן, המיץ, הדבש וממרח הלוטוס
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לסירוגין את היבשים והנוזלים.
- מערבבים רק עד לאיחוד
- יוצקים לתבנית ואופים בחום של 170 מעלות כ25 דק' עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי
- מצננים היטב
- מחממים מעט את הנפאז' או הריבה ומברישים את דפנות העוגה
- מדביקים עוגיות טחונות לדפנות העוגה
- שמים את ממרח הלוטוס בשק זילוף עם צנתר ספגטי ומזלפים מעל העוגה פסים.
- למי שאין צנתר ניתן לשים בשקית, לחורר חור דק ולזלף דרכו את הממרח מעל העוגה.
צילום: נמרוד גנישר סטיילינג: נועה קנריק
המתכון הופק עבור "לוטוס"
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ya6jr8zv