עוגה בחושה קלילה עם שילוב מאד אהוב של קוקוס ודובדבנים. טעם הקוקוס מעודן מאד. בעונת הדובדבנים ניתן להשתמש בדובדבנים טריים, אפילו כאלו שקצת "עייפים" וכשאין מסננים דובדבנים מצנצנת. ומי שבא לו יכול לשים דובדבני אמרנה מסוננים.
עוגה קוטר 24 או 2 אינגליש קייק
חומרים:
4 ביצים
300 גרם (1/2כוס וחצי) סוכר
350 גרם קמח
כף אבקת אפיה
240 מ"ל (כוס) שמן
260 מ"ל (כוס+ כף) קרם קוקוס
200 גרם דובדבניים טריים או דובדבנים חמוצים מסוננים או דובדבני אמרנה
ציפוי (לא חובה)
3 כפות נפאז ניטרלי או ריבת משמש
50 גרם קוקוס
אופן ההכנה:
- מקציפים ביצים וסוכר כ7-10 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
- מערבבים קמח ואבקת אפיה
- מערבבים שמן וקרם קוקוס
- מוסיפים לסירוגי את היבשים והנוזלים ומערבבים רק עד לאיחוד
- יוצקים לתבנית ומפזרים את הדובדבנים
- אופים בחום של 170 מעלות כ 45-50 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים.
- מצננים את העוגה
- ניתן למרוח את העוגה בנפאז ולפזר קוקוס
צילום: אלי סגל סטיילנג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ych29r4g