• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    עוגת היער השחור
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    עוגת היער השחור

    עוגת היער השחור היא עוגה נוסטלגית שאני זוכרת מילדותי, קלאסיקה במיטבה. מקור עוגה זו בגרמניה,  עוגת היער השחור היא עוגת שוקולד בת מספר שכבות המוספגות בסירופ סוכר וביניהן קצפת ודובדבנים. העוגה מעוטרת בקצפת, פתיתי שוקולד ודובדבנים.

     

    עוגה קוטר 22

     

    חומרים:

    לעוגה:

    125 גרם קמח

    35 גרם קקאו (אני השתמשתי בקקאו שחור – בכ"ז עוגת היער השחור)

    5 גרם סודה לשתייה

    2 גרם אבקת אפייה

    180 גרם סוכר

    100 גרם מיץ תפוזים

    1/4 כפית מלח

    60 גרם שמן

    2 ביצים

    120 גרם מים

    סירופ סוכר

    50 גרם מים

    50 גרם סוכר

    לקצפת

    500 גרם שמנת מתוקה

    50 גרם אבקת סוכר

    מלוי דובדבנים

    200 גרם דובדבנים חמוצים מסוננים

    150 גרם נוזל מצנצנת הדובדבנים החמוצים בסירופ

    15 גרם קורנפלור

    רוזטות

    200 גרם שמנת מתוקה

    20 גרם אינסטנט פודינג

    20 גרם אבקת סוכר

    לקישוט

    דובדבני אמרנה או דובדבנים מסוכרים

    שוקולד מריר

    עוגת היער השחור

    אופן ההכנה:

    עוגה:

    • מערבבים קמח, קקאו, סודה לשתייה, אבקת אפייה ומלח
    • שמים את המיץ, המים והשמן במד ליטר
    • מפרידים את הביצים מקציפים את החלבונים עם מחצית מכמות הסוכר ושמים בצד.
    • מקציפים את החלמונים את המחצית השנייה של הסוכר
    • מוסיפים יבשים ונוזלים לסירוגין
    • מקפלים את המרנג
    • יוצקים ל3 רינגים בקוטר 20
    • אופים בחום של 180 מעלות כ15 דקות

    מלית דובדבנים

    • מערבבים את הקורנפלור עם מעט מנוזל הדובדבנים.
    • מרתיחים את יתרת הנוזל ויוצקים את הקורנפלור מבשלים מעט להסמכה.
    • מוסיפים את הדובדבנים ומרתיחים
    • מצננים את המלית.

    סירופ סוכר

    • מרתיחים מים וסוכר עד להמסת הסוכר.

    קצפת

    • מקציפים את השמנת ואבקת הסוכר.
    • בנפרד מקציפים את השמנת האינסטנט ואבקת הסוכר לרוזטות.

    הרכבת העוגה:

    • מרפדים רינג בקוטר 22 בשקף.
    • מניחים את אחת העוגות ומברישים בסירופ סוכר
    • מזלפים מהקצפת הרווח שבין העוגה לבין הרינג.
    • מזלפים על העוגה ספירלות של קצפת ושל מלית דובדבנים לסירוגין.
    • ניתן לראות בסרטון את אופן ההרכבה.
    • מניחים עוד עוגה ושוב מרטיבים בסירופ ומזלפים קצפת ודובדבנים.
    • מניחים את העוגה השלישית ומכסים בקצפת
    • אני ממליצה להקפיא את העוגה בשלב זה.
    • מזלפים רוזטות של קצפת ומעטרים בדובדבנים.
    • במרכז העוגה שמים תלתלי שוקולד או שוקולד מגורד
    • בשולי העוגה ניתן לשים שוקולד מגורד או פסי שוקולד. הכנת פסי השוקולד מופיעה כאן

    עוגת היער השחור

    הערות:
    • ניתן לאפות את העוגה בתבנית אחת ולחתוך אחרי האפייה. אני מצאתי שיותר מדויק ונח לחלק את הבלילה ל3 לפני האפייה.
    • אם אופים בתבנית אחת יש להאריך את זמן האפייה.
    • אם אתם רוצים להקל על עצמכם, ניתן להשתמש במלית דובדבנים מוכנה שיש בד"כ בחנויות מתמחות. רק תקראו את הרכיבים ותראו שיש בה אחוז גבוה של פרי.
    • אפשר להכין בגרסה פרווה עם שמנת צמחית או עם קרם קוקוס קר מוקצף.
    הכנתם? אהבתם?  אל תשכחו לעדכן אותי, תייגו אותי בתוצרים, בפייסבוק או באינסטגרם. מרגש אותי לראות את המתכונים שלי מככבים אצלכם במטבח.
    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y3oo5kk8
    שיתוף
    פורסם ב: בחושות וחיתוכיות, מתכונים לאירועים חגיגיים, מתכונים נוסטלגיים, עוגות ראווה, קינוחי פרווה תגיות: דובדבנים, קלאסיקה, קצפת, שוקולד
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    בחושה פיסטוק ללא גלוטן

    בחושה פיסטוק ללא גלוטן

    כדורי שוקולד עדן נפתלי זל

    כדורי שוקולד לזכר עדן נפתלי ז"ל

    בחושה שוקולד קוקוס ללא גלוטן

    בחושה שוקולד קוקוס ללא גלוטן

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    27 תגובות

    1. יהודית נובמבר 5, 2020 בשעה 1:05 pm הגב

      מלכי ,
      תודה על המתכונים המיוחדים.
      איפה אני יכולה להשיג קקאו שחור ?

      • malky adler נובמבר 6, 2020 בשעה 5:10 am הגב

        אני קניתי אצל מר קייק. ראי כאן

    2. Chaya נובמבר 5, 2020 בשעה 2:37 pm הגב

      נראה מעולה!!
      אם אני מעוניינת העוגה פרווה, כדאי למלא את העוגה בגנאש מוקצף במקום קצפת? (יותר טעים?)
      תודה על המתכון!!

      • malky adler נובמבר 6, 2020 בשעה 5:09 am הגב

        זה כבר לא יהיה היער השחור. את יכולה לעשות גנאש מוקצף עם שוקולד מריר. בטעמים יהיה מצויין

    3. רחלי נובמבר 8, 2020 בשעה 12:21 pm הגב

      מה זה נוזל מצנצנת הדובדבנים?

      • malky adler נובמבר 8, 2020 בשעה 12:31 pm הגב

        קונים בסופר כזו צנצנת של דובדבנים בסירופ

    4. רחלי נובמבר 9, 2020 בשעה 7:54 am הגב

      הקקאו השחור ניתן להשיג בהכשר מהודר כי מה שראיתי זה חברה עם הכשר K

      • malky adler נובמבר 9, 2020 בשעה 8:35 am הגב

        זה100% קקאו. תבדקי אם בכלל חייב כשרות.
        בכל מקרה,כמובן שאת יכולה להכין עם קקאו רגיל.

    5. גלית דצמבר 29, 2020 בשעה 6:27 pm הגב

      תודה על המתכון, כמה שאלות בבקשה:
      1. אם אני אופה בתבנית אחת, כי אין לי 3 רינגים, כמה זמן אפייה? והאם אפשר בתבנית אחת של 20? זה ייכנס?
      2. כתבת שכדאי להקפיא את העוגה באחד השלבים. לכמה זמן?

      • malky adler דצמבר 30, 2020 בשעה 8:49 am הגב

        1. תבדקי עם קיסם שהעוגה אויה. בכל תנור הזמן שונה. תלוי בגובה התבנית, זה אמור להכנס
        2. כדאי להקפיא עד שהיא יציבה והשקף משתחרר יפה

    6. אמירה פברואר 9, 2021 בשעה 4:59 pm הגב

      היי,
      הכמות של מצרכי העוגה לא קטנה לשלוש שכבות?

      תודה

      • malky adler פברואר 10, 2021 בשעה 8:44 am הגב

        מה שיש במתכון זה מה שאת רואה בתמונה ובסירטון

    7. אס יוני 22, 2021 בשעה 8:14 am הגב

      איזה מרקם אמור להיות לחלמונים המוקצפים עם הסוכר? זה לא מצליח להיקצף לי

      • malky adler יוני 23, 2021 בשעה 12:04 pm הגב

        עד שנהיה בהיר

    8. פנחס ינואר 8, 2022 בשעה 7:11 pm הגב

      לפני 13 שנה הכנתי את העוגה הזאת אך בשלב מסוים המתכון נאבד וכעת בזכותך מצאתי את המתכון תודה רבה

    9. יוכבד ינואר 25, 2022 בשעה 10:17 am הגב

      הכנתי את העוגה ויצאה מעולה ב"ה, ממש קצרה מחמאות…
      השמנת מתוקה לא הספיקה לי, הייתי צריכה לשלש את הכמות אבל חוץ מזה הכל היה בול המינון…
      תודה ענקית

      • malky adler ינואר 25, 2022 בשעה 12:50 pm הגב

        וואוו. ממש מוזר. אני מכינה את העוגה והמתכון מדוייק לפי מה שבתמונה. אולי שמת הרבה יותר קצפת ממני

      • יהודית יוני 3, 2023 בשעה 11:54 am הגב

        נראה מעולה . האם אפשר להשתמש בדודבנים אמרנה? תודה

        • malky adler יוני 26, 2023 בשעה 11:35 am הגב

          מדי מתוקות, לקישוט כן. אם את אוהבת מתוק אפשר

          • מוריה גלו יולי 13, 2024 בשעה 9:39 pm הגב

            בס"ד

            היי מלכי,

            ברצוני לעשות את העוגה בקוטר 26 ס"מ, פי כמה אני צריכה להכפיל את הכמויות?

            • malky adler יולי 15, 2024 בשעה 5:52 am

              יש כאן מחשבון המרה מאד נח

    10. תמרי פברואר 10, 2022 בשעה 8:19 am הגב

      היי , מנסה להכין זמן מה קישוטי שוקולד כפי שבתמונה במרכז העוגה בטכניקה עם מייקד עוגיות
      אבל די נאבקת עם העניין. ראיתי סרטונים ששם זה נראה כל כך פשוט וזורם …. יש לך אולי טיפ לחדד את ההבנה של הטכניקה הזאת ? והאם זה מחייב שוקולד מטומפרר ?

      • malky adler פברואר 10, 2022 בשעה 11:17 am הגב

        קצת קשה ככה בעל פה. הכי נח בסירטונים.
        קישוטים צריך להכין עם שוקולד מטומפרר.
        אולי אפשר גם עם צימקאו אבל הוא ממש לא טעים ואני לא משתמשת

    11. בילי ספטמבר 3, 2023 בשעה 6:08 am הגב

      שלום מלכי
      תודה על מתכונים מוצלחים אחד אחד.
      לפי כמות החומרים זו כמות ממש קטנה לא? ושעוד צריך לחלק לשלוש

      • malky adler ספטמבר 3, 2023 בשעה 9:44 am הגב

        זה בדיוק מה שאת רואה בתמונה

    12. בלהה ספטמבר 5, 2023 בשעה 8:27 am הגב

      עשיתי את העוגה היא יצאה סוף הדרך אבל מראש החפלתי את כמות העוגה בשתיים. אחרת זה יוצא ממש ממש נמוך ואי אפשר לפרוס אותה לשכבות. בכל אופן לא נשאר פירור

      • malky adler ספטמבר 7, 2023 בשעה 9:37 am הגב

        אני מחלקת את הבלילה ל3 ואופה כל חלק בנפרד, מעדיפה שכבות לא מאד עבות אלא בעובי של הקרם, אחרת אוכלים המון בצק.
        מה שרואים בתמונה זה אחד לאחד המתכון, כל שאם עושים כפול העוגה מאד עבה (אלא אם עושים בתבנית גדולה יותר

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס