עוגה בחושה הכי קלה להכנה והכי טעימה, ניתן להכין אותם ללא קרם ואם בא לכם לשדרג ולהפוך אותם למפוארת יותר תכינו גם קרם ותזלפו מעל.
2 אינגליש קייק
חומרים:
לעוגה
3 ביצים
200 גרם (כוס) סוכר
300 גרם (2 כוסות ורבע) קמח
1 אבקת אפיה
300 מ"ל מיץ תפוזים
240 מ"ל (כוס) שמן
2 כפות טחינה גולמית
כף דבש
לשימון התבנית
30- 50 גר' חמאה או מרגרינה רכה
כמה שצריך שומשום שחור ורגיל
גנאש שוקולד חלב
150 גר' שוקולד חלב
250 גר' שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
עוגה
- מקציפים את הביצים והסוכר במהירות בינונית עד לקבלת תערובת תפוחה
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומזלפים באיטיות את השמן
- מערבבים קמח ואבקת אפיה
- יוצקים לסירוגין את הקמח והמיץ לתערובת
- מוסיפים דבש וטחינה ומערבבים לאיחוד
- משמנים את התבנית ומפזרים שומשום
- יוצקים את הבלילה לתבניות
- אופים בתנור שחומם מראש ל175 מעלות 20-30 דקות
- בודקים בעזרת קיסם שהעוגה מוכנה
- הופכים את העוגה על צלחת הגשה
גנאש
- מרתיחים שמנת מתוקה ויוצקים על השוקולד.
- ממתינים כדקה ומערבבים לתערובת אחידה.
- מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה
- מעבירים לקערה המיקסר ומקציפים עם וו גיטרה.
- מזלפים מעל העוגה
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y9uzbg4v