עונת המשמשים קצרה, ננצל אותה לקשט ולשדרג עוגת טורט עסיסית. עוגה קלה להכנה מרשימה ומרעננת.
תבנית בקוטר 24
חומרים
לעוגה
6 ביצים מופרדות
250 גרם (כוס ורבע) סוכר
60 גרם (1/3 כוס) שמן
100 גרם (כוס) שקדים מולבנים טחונים דק
175 גרם (כוס ורבע) קמח
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית תמצית וניל
110 גרם (1/2 כוס) מיץ תפוזים
לציפוי:
20-30 משמשים תלוי בגודל
חבילה ג'לי בטעם משמש
אופן ההכנה:
- מקציפים חלבונים עם מחצית מכמות הסוכר למרנג
- טורפים את החלמונים עם המחצית השניה של הסוכר
- מוסיפים ווניל, שמן ומיץ ומערבבים
- מוסיפים קמח, אבקת אפיה ואבקת שדקים ומערבבים
- מקפלים את המרנג ב3 פעימות עד לקבלת מסה אחידה
- יוצקים לתבנית משומנת ואופים כ30 דק' בחום של 180 מעלות
- בודקים בעזרת קיסם שהעוגה אפויה ומצננים.
- חוצים את המשמשים ומסדרים על העוגה
- מכינים את הג'לי על פי ההוראות ויוצקים בזהירות על גבי העוגה.
- יש לצנן מעט את הג'לי אחרת הוא ייספג בעוגה.
צילום: נחמי וולף סטיילינג: מיכל ליבוביץ'
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ycjnnder
יש אפשרות בלי הג'לי? נראה פצצה
ומה יתפוס את המשמשים על העוגה?
נראה טעים. אפשר להכין בלי השקדים הטחונים?
זה מאד מעדן את התוצאה, לא ממליצה לוותר
כמה זמן כדאי לחכות לפני ששופכים את הג'לי על העוגה כדי שלא ייספג בה?
שקצת יתקרר אבל לא יתקרש ממש