עוגה בחושה נימוחה ומעליה ציפוי לוטוס ממכר, מתאימה לצד הקפה התה או לקידוש אחרי התפילה של שבת בבוקר
תבנית בקוטר 18 או תבנית אינגליש קייק 30 ס"מ או קוגלהוף בקוטר 18
חומרים:
3 ביצים M
200 גרם (כוס) סוכר חום
100 גרם (1/2 כוס) שמן
280 גרם (2 כוסות) קמח
10 גרם אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
50 מ"ל (1/4 כוס) שמנת מתוקה פרווה
60 גרם (כף ורבע גדושות) ממרח לוטוס
לציפוי
200 גרם (4 כפות) ממרח לוטוס
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל -180 מעלות
- מקציפים את הביצים והסוכר לתערובת תפוחה
- מנמיכים את פעולת המיקסר ומזלפים את השמן באיטיות
- מנפים ומוסיפים: קמח , אבקת אפיה וסודה לשתייה
- מוסיפים את השמנת ומערבבים לאיחוד
- משמנים את התבנית
- יוצקים את הבלילה לתבנית
- מוסיפים את ממרח הלוטוס בכפית בכמה מקומות ומערבבים קלות כמו בעוגת שיש
- אופים 35-40-דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים
- מצננים לפני שחרור מהתבנית
ציפוי:
- מחממים את הממרח כ – 20 שניות עד לקבלת תערובת נוזלית
- יוצקים על העוגה.
העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר מכוסה כ – 3 ימים
צילום: שרית גופן סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yxjl7js6
שלום לך מלכי יקרה
יש לך אולי מתכון לממרח לוטוס? במקום זה הקנוי שאינו בכשרות שלנו?
תודה רבה
על מתכונים נהדרים טעימים ויפים
לא נראה לי שאפשר להכין בתנאים ביתיים ממרח במרקם הזה.
אפשר להשיג בחנויות המשווקות מוצרי אפיה ממרח לוטוס ועוגיות לוטוס בהכשר העדה החרדית
הי מלכי
האם אפשר במקום קרם לוטוס – ממרח שוקולד פרווה?
תודה שרי
לא ממש
הי
אפשר להוריד את השמנת?
להוריד לא, אבל את יכולה לשים קרם קוקוס במקום
אפשר לשים מים במקום השמנת?
לא
תודה על המתכון, יצא מטורף!
שמחה ממש 🙂