עוגת לימון שאינה חמצמצה מדי ואינה מתוקה מדי, כוס תה ופרוסת עוגה ואתם מסודרים.
תבנית 24 או תבנית קוגלהוף
חומרים:
4 ביצים M
350 גרם (1+3/4 כוסות) סוכר
180 מ"ל (3/4 כוס) מיץ לימון
150 גרם (3/4 כוס) שמן
גרידה מלימון אחד
4 כפות ליקר לימונצ'לו
280 גרם (2 כוסות) קמח תופח אפשר להמיר בקמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפייה
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל180 מעלות
- משמנים את התבנית בחמאה רכה או מרגרינה (לא מומסת)
- מפזרים מעט סוכר על התבנית המשומנת.
- מקציפים את הביצים עם הסוכר לתערובת תפוחה ובהירה
- מוסיפים את מיץ הלימון , גרידת הלימון, הלימונצ'לו והשמן בערבוב ידני
- מוסיפים את הקמח ומערבבים בעדינות רק עד להטמעה מלאה.
- יוצקים לתבנית ואופים כ40 דק' עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי.
- מקררים את העוגה קירור מלא והופכים על צלחת הגשה נאה.
- מפזרים אבקת סוכר
צילום: דניה ויינר סטיילינג: אוריה גבע
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yddnhtyn
היי מלכי
במה אפשר להמיר את הליקר לימונצ'לו?
אפשר לוותר, אבל זה מוסיף ארומה וטעם מיוחד לעוגה. אם תשימי ליקר תפוזים גם בסדר, אבל פחות לימוני.