עוגה לבנה וחגיגית עם טוויסט של קרמל מלוח, בסיס של עוגת קרמל אפויה ומעליה קרם קרמל מלוח, כל זה עטוף בעוגת גבינה קרה..
2 עוגות אינגליש קייק אורך 25 ס"מ
או עוגה קוטר 22
חומרים:
בסיס קרמל
80 גרם (1/3 כוס+כף) סוכר
63 גרם חמאה
30 מ"ל מים
60 גרם אבקת שקדים
2 חלמונים
2 חלבונים
60 גרם סוכר אינברטי
38 גרם (2.5 כפות) קמח
קרמל רך
150 גרם (3/4) סוכר
150 גרם (2/3 כוס) שמנת
משחת וניל או מקל וניל
120 גר' חמאה
1 גרם מלח (רצוי מלח אטלנטי)
מוס גבינה
240 גר' חלב
1/2 כפית משחת וניל
4 חלמונים
90 גר' סוכר
30 גר' קורנפלור
10 גר' ג'לטין מומס ב60 מ"ל מים
400 גר' גבינת שמנת 30%
400 גר' שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
בסיס קרמל
- שמים סוכר בסיר עם תחתית עבה ומכינים קרמל עד לקבלת צבע ענברי
- מוסיפים מים חמים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה ומסירים מהאש.
- מצננים מעט, מוסיפים חמאה, מערבבים להמסה ומצננים.
- מקציפים חלבונים וסוכר אינברטי ומקפלים לתערובת
- מקפלים חלמונים
- מנפים את הקמח ואבקת השקדים ומקפלים לתערובת
- יוצקים לתבנית 20X30
- אופים 170 מעלות 15 דק'
- חותכים 2 רצועות 23 על 7 ס"מ
משתמשים במחצית מכמות הבסיס האפוי. קשה להכין כמות יותר קטנה, ניתן להקפיא את העודף ולהשתמש לעוגות נוספות או לחתוך 2 רצועות לשים באמצע גנאש ולאכול כעוגה בחושה.
קרמל רך
- שמים סוכר בסיר עם תחתית עבה ומכינים קרמל עד לקבלת צבע ענברי
- מוסיפים שמנת חמה ומבשלים ל108 מעלות
- מצננים ל70 מעלות, מוסיפים חמאה וטוחנים בבלנדר מוט
- מצננים 3-4 שעות במקרר
- מורחים על רצועות הבסיס. מקפיאים עד שמכינים את המוס
מוס גבינה
- מרתיחים חלב ומשחת וניל.
- בקערה נפרדת טורפים יחד סוכר, חלמונים , וקורנפלור
- יוצקים בזרם דק את החלב מעל תערובת החלמונים ומחזירים לסיר
- מבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד עד להסמכה.
- יוצקים מעל הגבינה והג'לטין וטוחנים. מצננים ל25 מעלות
- מקציפים את השמנת למרקם יוגורט ומקפלים לתערובת הגבינה
- יוצקים לתבנית ומטביעים את הבסיס עם הקרמל.
- מקפיאים היטב כ6 שעות ומשחררים מהתבנית
- לפני ההגשה מפשירים כ4 -5 שעות במקרר
צילום: אסף אמברם סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yc4tp6rs
מה התפקיד של הסוכר אינברטי
והאם אפשרי להחליף אותו ?
סוכר אינברטי נותן מרקם רך ונעים. לא מומלץ להחליף
איפה ניתן להשיג אותו?
חנויות מתמחות