• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    עוגת מוס שקדים ומשמש

    עוגה בטעמי שקדים ומשמש, ניתן להכין פרלינה מאגוזים אחרים כמו לוז או פיסטוק. לפי המתכון של פרלינה השקדים.
    בחרתי לקשט את העוגה בפרחים אכילים של אמנית הפרחים הדר בן שבת. ראיתי תמונת של הפרחים ונעתקו המילים מפי, הם ממש לא נראים מבצק סוכר. הדר התאימה את הצבעים לטעמי העוגה והתוצאה יצאה מרהיבה

    עוגת מוס שקדים ומשמש
    תבנית 20X20

    חומרים:

    בסיס שקדים

    1 ביצה M
    1 חלמון
    70 גרם (1/3 כוס) סוכר
    93 גרם (כוס+ כף) אבקת שקדים- שקדים טחונים לאבקה
    23 גרם (3 כפות) קמח תפו"א
    2 חלבונים M
    32 גרם (כף וחצי) סוכר דמררה
    50 גרם (1/4 כוס) שמן

    קומפוט משמש

    115 גרם משמשים מיובשים
    20 גרם (כף) סוכר
    60 מ"ל (1/4 כוס) מים
    2 גרם ג'לטין מומס ב12 מ"ל מים
    2 גרם (1/2 כפית ) קמח תפו"א או קורנפלור לאוכלי קטניות
    1/2 כפית תמצית או משחת ווניל

    מחית פרלינה שקדים

    400 גרם שקדים מולבנים (ללא הקליפה החומה)
    130 גרם (2/3 כוס) סוכר
    40 מ"ל מים

    מוס פרלינה שקדים

    120 גרם (1/2 כוס) חלב קוקוס או חלב שקדים
    120 מ"ל (חצי כוס) שמנת מתוקה או צמחית
    50 גרם (1/4 כוס) סוכר
    2 חלמונים
    6 גרם ג'לטין מומס ב36 גרם מים
    180 גרם פרלינה שקדים
    240 מ"ל שמנת מתוקה או צמחית

    ציפוי

    200 גר' שוקולד לבן
    150 גר' שמנת מתוקה או צמחית
    4 גר' ג'לטין מומס ב24 גר' מים
    150 גר' נפאז' קר
    צבע לבן לבחירה

    אופן ההכנה:

    בסיס

    • מקציפים חלבונים וסוכר דמררה למרנג יציב
    • טורפים את הביצים, החלמון והסוכר
    • מוסיפים קמח תפו"א ושקדים ומערבבים לאיחוד,
    • מוסיפים את השמן ומערבבים
    • מקפלים את המרנג עד לקבלת תערובת חלקה ואוורירית
    • יוצקים לתבנית 18 X18 ואופים 170 מעלות 15 דקות

    קומפוט משמש

    • מבשלים את המשמשים , הסוכר והמים עד שהמשמשים מתרככים מעט
    • מוסיפים ג'לטין וקמח תפו"א ומבשלים להסמכה
    • יוצקים על הבסיס ומקפיאים עד שמכינים את המוס.

    פרלינה שקדים

    • קולים את השקדים כ10 דקות
    • מכינים קרמל מהסוכר והמים
    • כשהקרמל מגיע לצבע עינברי מוסיפים את השקדים ומערבבים עד שכל השקדים מכוסים בקרמל
    • יוצקים על משטח סיליקון או נייר אפיה ושוטחים לקירור
    • מעבירים למעבד מזון וטוחנים היטב עד שמתקבלת מחית. השומן של השקדים יוצא לאחר טחינה של מספר דקות, מידי
    • פעם עוצרים את פעולת מעבד המזון ומסירים מהדפנות את התערובת. התהליך יכול לקחת גם 10 דקות.

    מוס פרלינה שקדים

    • מערבבים בסיר, חלב קוקוס/שקדים, שמנת ( 120 מ"ל), חלמונים וסוכר
    • מחממים תוך כדי עירבוב עד להסמכה (84 מעלות)
    • מסננים ומוסיפים ג'לטין ומחית פרלינה
    • טוחנים בבלנדר מוט לקבלת תערובת חלקה.
    • מצננים לטמ' גוף
    • מקציפים את השמנת (240 מ"ל) לקצפת רכה ומקפלים את התערובת.
    • מעבירים את הבסיס עם המשמשים לתבנית בגודל 20X20 ויוצקים את המוס מעל המשמשים.
    • ניתן לחלק את המוס כמו שאני עשיתי, חלק יצקתי מעל המשמשים וחלק יצקתי לתבנית קטנה יותר.
    • מחלצים את העוגה מהתבנית ויוצקים את הציפוי.

    ציפוי

    • מחממים את השמנת לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד
    • מוסיפים את הג'לטין וטוחנים בבלנדר מוט
    • מוסיפים את הנפאז וטוחנים
    • משתמשים ב35 מעלות על עוגה קפואה

     

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y994hzge
    שיתוף
    פורסם ב: מתכונים לפסח, עוגות ראווה תגיות: ללא גלוטן, משמש, פסח, שקדים
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    עוגיות שוקולד צ'יפס לפסח

    עוגיות שוקולד צ'יפס כשרות לפסח

    בחושה פיסטוק ללא גלוטן

    בחושה פיסטוק ללא גלוטן

    טארט שוקולד לוז לפסח

    טארט שוקולד לוז לפסח

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס