עוגה בחושה קלה מאד מאד להכנה, הכנתי אותה בפעם הראשונה כשנזכרתי חצי שעה לפני סדנא שלא הספקתי להכין כיבוד. אילתרתי משהו בסיסי ושפכתי סירופ מייפל אמיתי. נרשמה התלהבות, אבל לא רשמתי את המתכון, אז הכנתי שוב וכתבתי את המתכון.
אני ממש לא אוהבת את סירופ המייפל התעשייתי שלא עמד ליד עץ מייפל אף פעם, ממליצה לכם להשקיע בסירופ מייפל שעושה את ההבדל.
2 אינגליש קייק
חומרים:
4 ביצים
200 גרם (כוס) סוכר
100 גרם (1/2 כוס) שמן
180 מ"ל (3/4 כוס) קרם קוקוס או שמנת צמחית או מיץ תפוזים
200 גרם (כוס + שליש) קמח
5 גרם (כפית) אבקת אפיה
50 גרם (2/3 כס) אבקת שקדים
קרמבל
4 כפות אבקת שקדים
2 כפות שמן
2 כפות סוכר
לאחר האפיה
1/2 כוס סירופ מייפל אמיתי
אופן ההכנה:
- מקציפים, במהירות בינונית, ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה (כ8-10 דקות)
- מנמיכים את מהירות המיקסר
- מוסיפים שמן בזילוף איטי לתערובת הביצים
- מערבבים את היבשים בקערה
- מוסיפים לסירוגין את השמנת והיבשים
- מערבבים עד לאיחוד
- יוצקים ל2 תבניות אינגליש קייק
- מערבבים את חומרי הציפוי ממפזרים מעל העוגה
- אופים בחום של 170 מעלות כ20-25 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.
- מיד כשמוציאים את העוגה מהתנור יוצקים על כל עוגה 1/4 כוס סירופ מייפל.
- ניתן לפדר באבקת סוכר לפני ההגשה.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/s9kucoj
התוצאה מפתיעה לטובה-ההשקעה המועטה אינה לפי ערך של התוצאה המצוינת. עוגה קלה מאוד להכנה, קלה ואוורירית. הכל בדיוק נכון-לא מתוקה מדי, לא דחוסה אך בעלת 'גוף', פרווה ו
מצריכה חומרים זמינים ולא יקרים. ממליצה בחום לא לוותר או להחליף את הקמח שקדים – הוא עושה הבדל משמעותי.
הוספתי שקדים פרוסים למעלה ויצאה סוף הדרך,
ביס מגן עדן
העוגה ממש מצויינת.
טעימה, לחה, שומר את המתכון לתמיד
שקדים מולבנים טחונים דק = אבקת שקדים = קמח שקדים