עוגת גבינה נוסטלגית מבית אמא, מילוי גבינה בין 2 שכבות של בצק פריך. העוגה משתבחת אחרי יום יומיים במקרר.
את המתכון ביקשה ממני רבקה פלברבאום שחמותה ההונגריה הכינה הרבה עוגות טעימות ולא השאירה מתכונים כתובים, שלחתי לה צילום של כמה מתכונים בהונגרית מהמחברת של אימי ז"ל ובעלה תירגם עבורי לעברית. לאט לאט אכין אותם ואשתף גם כאן.
אולי עוד כמה מכם יהנו מזכרונות מבית אמא/סבתא ואחרים סתם יכינו ויהנו מהמתכונים הטעימים.
תבנית 30X40
חומרים:
בצק
350 גרם קמח תופח או 340 גרם קמח + 10 גרם אבקת אפיה
1 מיכל שמנת חמוצה
100 גרם (חצי כוס) סוכר
100 גרם חמאה
2 חלמונים
מילוי גבינה
1 ק"ג גבינה (אני השתמשתי בטוב טעם)
80 גרם (1 חבילה) אינסטנט פודינג ווניל
200 גרם (כוס) סוכר
4 חלמונים
גרידת מלימון אחד
1 מיכל שמנת חמוצה
6 חלבונים
40 גרם (2 כפות) סוכר
אופן ההכנה:
בצק:
- שמים במיקסר או מעבד מזון את כל חומרי הבצק ומערבבים עד לקבלת בצק
- מחלקים את הבצק ל2 חלקים שווים
- מרדדים בין 2 נירות אפיה לעלה דק בגודל התבנית.
- מכניסים להקפאה בזמן הכנת המלית
מילוי גבינה
- מערבבים גבינה,חלמונים, סוכר, שמנת, פודינג וגרידת לימון
- מקציפים חלבונים עם 2 כפות סוכר ומקפלים לתערובת הגבינה
- מוציאים את הבצק מהמקפיא, משחררים מנייר האפיה ושמים בתבנית
- יוצקים את המלית ומכסים במחצית השניה של הבצק
- דוקרים את הבצק העליון בעזרת מזלג
- אופים החום של 170 מעלות (לא טורבו) במשך 45-50 דקות עד שהבצק מזהיב.
- מקררים לפחות יום במקרר
- מפדרים באבקת סוכר ונהנים עם כוס קפה.
קישור מקוצר: http://tinyurl.com/y93dfzrb
מהממת שאת
האם העוגה טובה בהקפאה?
כן
הכנתי. יצא פצצה!!
החלק התחתון יצא עבה (הכנתי בתבנית 30*40) ולא נאפה לגמרי אבל אחרי קירור של יומיים יצא יחסית בסדר, הטעם מתגמד עם החלק העליון…
תודה
צריך לשקול את הבצק ולחלק שווה בשווה ואז החלק התחתון לא יוצא עבה
הכנתי את העוגה לי יצא קצת הרבה בצק ונראה לי החלק התחתון עבה מידי ולא השחים החלק התחתון.
אולי לא צריך אבל פחות אוהבת…
אני יחכה עוד יום במקרר ונראה איך היא.
אם חילקת את הבצק ל2 חלקים שוים אז החלק התחתון והעליון של הבצק שוים בעובי. אם שמת בתבנית יותר קטנה מזו שבמתכון יצא לך עבה. אמור לצאת כמו בתמונה, לא עבה בכלל.
האם קילו טוב טעם זה לא "כבד מידיי" ? לא כדאי לערבב עם גבינה רכה ?
אני עשיתי רק עם טוב טעם אבל אפשר בהחלט חצי חצי
באיזה גבינה מדובר חוץ מטוב טעם
רצוי גבינה יבשה או מסוננת
אלופה מלכי !!!
נשמעת הונגריה אותנטית !!?? (מעניין מממ…)
רציתי לשאול אותך , האם לא מומלץ לאפות קצת קודם את הבצק התחתון ? מה אומרת ??
זה המתכון כפי שכתוב במחברת של אימי. לדעתי אפשר לתת אפיה של 10 דקות, התוצאה תהיה טיפה שונה
תודה על המענה המהיר !!
עוגה מעולה מעולה..
האם יש אפשרו להקפיא?
בהחלט
הי מלכי,
המתכונים שלך מעולים.
האם הבצק אמור להיפרד מהדפנות של הקערה או שהוא צריך להיות דביק?
הוא מעט דביק, לכן אני מרדדת בין 2 ניירות אפיה