• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    עוגת פיטה גבינה (Turos Pite)
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    עוגת פיטה גבינה (Turos Pite)

    עוגת גבינה נוסטלגית מבית אמא, מילוי גבינה בין 2 שכבות של בצק פריך. העוגה משתבחת אחרי יום יומיים במקרר.

    את המתכון ביקשה ממני רבקה פלברבאום שחמותה ההונגריה הכינה הרבה עוגות טעימות ולא השאירה מתכונים כתובים, שלחתי לה צילום של כמה מתכונים בהונגרית מהמחברת של אימי ז"ל ובעלה תירגם עבורי לעברית. לאט לאט אכין אותם ואשתף גם כאן.

    אולי עוד כמה מכם יהנו מזכרונות מבית אמא/סבתא ואחרים סתם יכינו ויהנו מהמתכונים הטעימים.

     

    תבנית 30X40

    חומרים:

    בצק

    350 גרם קמח תופח או 340 גרם קמח + 10 גרם אבקת אפיה

    1 מיכל שמנת חמוצה

    100 גרם (חצי כוס) סוכר

    100 גרם חמאה

    2 חלמונים

    מילוי גבינה

    1 ק"ג גבינה (אני השתמשתי בטוב טעם)

    80 גרם (1 חבילה) אינסטנט פודינג ווניל

    200 גרם (כוס) סוכר

    4 חלמונים

    גרידת מלימון אחד

    1 מיכל שמנת חמוצה

    6 חלבונים

    40 גרם (2 כפות) סוכר

    אופן ההכנה:

    בצק:

    • שמים במיקסר או מעבד מזון את כל חומרי הבצק ומערבבים עד לקבלת בצק
    • מחלקים את הבצק ל2 חלקים שווים
    • מרדדים בין 2 נירות אפיה לעלה דק בגודל התבנית.
    • מכניסים להקפאה בזמן הכנת המלית

    מילוי גבינה

    • מערבבים גבינה,חלמונים, סוכר, שמנת, פודינג וגרידת לימון
    • מקציפים חלבונים עם 2 כפות סוכר ומקפלים לתערובת הגבינה
    • מוציאים את הבצק מהמקפיא, משחררים מנייר האפיה ושמים בתבנית
    • יוצקים את המלית ומכסים במחצית השניה של הבצק
    • דוקרים את הבצק העליון בעזרת מזלג
    • אופים החום של 170 מעלות (לא טורבו) במשך 45-50 דקות עד שהבצק מזהיב.
    • מקררים לפחות יום במקרר
    • מפדרים באבקת סוכר ונהנים עם כוס קפה.

     

    קישור מקוצר: http://tinyurl.com/y93dfzrb
    שיתוף
    פורסם ב: בחושות וחיתוכיות, מתכונים נוסטלגיים, עוגות גבינה תגיות: גבינה, טוב טעם
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    בחושה פיסטוק ללא גלוטן

    בחושה פיסטוק ללא גלוטן

    כדורי שוקולד עדן נפתלי זל

    כדורי שוקולד לזכר עדן נפתלי ז"ל

    בחושה שוקולד קוקוס ללא גלוטן

    בחושה שוקולד קוקוס ללא גלוטן

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    18 תגובות

    1. עפרה גדליהו יולי 9, 2020 בשעה 8:49 am הגב

      מהממת שאת

    2. Nechami יולי 14, 2020 בשעה 3:14 pm הגב

      האם העוגה טובה בהקפאה?

      • malky adler יולי 15, 2020 בשעה 5:50 am הגב

        כן

        • נחמי יולי 16, 2020 בשעה 3:06 pm הגב

          הכנתי. יצא פצצה!!
          החלק התחתון יצא עבה (הכנתי בתבנית 30*40) ולא נאפה לגמרי אבל אחרי קירור של יומיים יצא יחסית בסדר, הטעם מתגמד עם החלק העליון…
          תודה

          • malky adler יולי 16, 2020 בשעה 4:29 pm הגב

            צריך לשקול את הבצק ולחלק שווה בשווה ואז החלק התחתון לא יוצא עבה

    3. רחלי יולי 15, 2020 בשעה 4:43 am הגב

      הכנתי את העוגה לי יצא קצת הרבה בצק ונראה לי החלק התחתון עבה מידי ולא השחים החלק התחתון.
      אולי לא צריך אבל פחות אוהבת…
      אני יחכה עוד יום במקרר ונראה איך היא.

      • malky adler יולי 15, 2020 בשעה 5:49 am הגב

        אם חילקת את הבצק ל2 חלקים שוים אז החלק התחתון והעליון של הבצק שוים בעובי. אם שמת בתבנית יותר קטנה מזו שבמתכון יצא לך עבה. אמור לצאת כמו בתמונה, לא עבה בכלל.

    4. הדס יולי 22, 2020 בשעה 5:36 am הגב

      האם קילו טוב טעם זה לא "כבד מידיי" ? לא כדאי לערבב עם גבינה רכה ?

      • malky adler יולי 23, 2020 בשעה 6:08 am הגב

        אני עשיתי רק עם טוב טעם אבל אפשר בהחלט חצי חצי

    5. רון דצמבר 2, 2020 בשעה 1:53 pm הגב

      באיזה גבינה מדובר חוץ מטוב טעם

      • malky adler דצמבר 5, 2020 בשעה 5:57 pm הגב

        רצוי גבינה יבשה או מסוננת

    6. גיטי ינואר 25, 2021 בשעה 11:11 pm הגב

      אלופה מלכי !!!

      נשמעת הונגריה אותנטית !!?? (מעניין מממ…)

      רציתי לשאול אותך , האם לא מומלץ לאפות קצת קודם את הבצק התחתון ? מה אומרת ??

      • malky adler ינואר 26, 2021 בשעה 6:39 am הגב

        זה המתכון כפי שכתוב במחברת של אימי. לדעתי אפשר לתת אפיה של 10 דקות, התוצאה תהיה טיפה שונה

        • גיטי ינואר 26, 2021 בשעה 4:05 pm הגב

          תודה על המענה המהיר !!

    7. יעל פברואר 7, 2021 בשעה 11:04 am הגב

      עוגה מעולה מעולה..
      האם יש אפשרו להקפיא?

      • malky adler פברואר 7, 2021 בשעה 11:59 am הגב

        בהחלט

    8. מירי פברואר 17, 2022 בשעה 6:41 pm הגב

      הי מלכי,
      המתכונים שלך מעולים.
      האם הבצק אמור להיפרד מהדפנות של הקערה או שהוא צריך להיות דביק?

      • malky adler פברואר 20, 2022 בשעה 10:22 am הגב

        הוא מעט דביק, לכן אני מרדדת בין 2 ניירות אפיה

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס