את המתכון לעוגת פנטזיה קיבלתי ממירה, שתמיד משתפת איתי מתכונים קלים ממולדתה רוסיה.
העוגה מורכבת מ3 שכבות של עוגה בחושה כאשר בכל שכבה יש תוספת אחרת ובין השכבות קרם שמנת מפנק.
יוצאת עוגה גדולה, ניתן להקפיא.
תבנית תנור 30X40
חומרים
לשכבה 1
1 ביצה
1 גביע שמנת חמוצה
200 גרם (כוס) סוכר
140 גרם (כוס) קמח
1 שקית אבקת אפיה
קורט מלח
100 גרם (כוס) פרג טחון
לשכבה 2
1 ביצה
1 גביע שמנת חמוצה
200 גרם (כוס) סוכר
140 גרם (כוס) קמח
1 שקית אבקת אפיה
קורט מלח
120 גרם (כוס) צימוקים
לשכבה 3
1 ביצה
1 גביע שמנת חמוצה
200 גרם (כוס) סוכר
140 גרם (כוס) קמח
1 שקית אבקת אפיה
קורט מלח
120 גרם (כוס) אגוזי מלך טחונים
לקרם
3 שמנת מתוקה
3 אינסנט פודינג ווניל
כוס וחצי חלב
אופן ההכנה:
לשכבות
- מערבבים את כל חומרי השכבות, כל שכבה בנפרד
- שוטחים בתבנית על נייר אפייה
- אופים בחום של 170 מעלות כ12-15 דקות
- מצננים היטב
קרם
- מקציפים את כל חומרי הקרם לתערובת יציבה
- שמים בתבנית את השכבה הראשונה ומורחים כ1/3 מהקרם
- מעל הקרם מניחים את השכבה השניה ומורחים קרם
- מניחים את השכבה האחרונה ושמים את יתרת הקרם
- ניתן לקשט עם שוקולד מגורד או אגוזים טחונים
צילום: אסף אמברם סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y8xcu9rb
איך ניתן להמיר את העוגה הזאת לגרסה פרווה שתתאים לשבתות חורף?
אפשרי בכלל?
לא ממש, יש בעוגה שמנת חמוצה
מלכי מקסים מאוד! אני חושבת שאפשר להמיר בכל ביסקוויט אחר בשינוי הצבע ובמקום חלב אפשר סויה
מה את אומרת מלכי??
יש שמנת חמוצה במתכון שנותנת את המרקם והטעם, לא הייתי ממירה לפרווה. יש מתכונים שכל שינוי רק יקלקל. יש מספיק מתכונים טובים בפרווה…
שאלה: האם לאפות כל שכבה לבד ומה גודל התבנית?
אופים כל שכבה לבד. כתוב גודל תבנית 30X40
המראה מושלם אני רוצה להכין אבל בלי פרג וצימוקים.
אפשרי? במה כדאי להחליף?
זה מהות העוגה, שילוב המרכיבים נותן את הטעם, אם תשימי רק אגוזים יהיה פחות מעניין אבל זה אפשרי.
נשמע מדהים.
רוצה להתאים כעוגה לילדים, האם יש אפשרות להחליף צימוקים ופרג בתוספת אחרת?
כגון קקאו/נוטלה או מחית פיסטוק/פיסטוק טחון או תמצית וניל שתהיה שכבת עוגת וניל.
אם כן, אשמח לכמויות מכל מה שציינתי.
תודה
לפי מה שאת אומרת את רוצה עוגה אחרת. את יכולה לעשות את רק השכבה של האגוזים ולהחליף בכמה סוגי אגוזים (גם פיסטוק לצורך העיניין)