עוגת פקאן עשירה שמקור השומן שלה הוא שמנת מתוקה, העוגה האולטימטיבית ליד הקפה.
2 אינגליש קייק
חומרים
500 מ"ל שמנת מתוקה חלבית או פרווה
4 ביצים
400 גרם (2 כוסות) סוכר
420 גרם (3 כוסות) קמח
1 אבקת אפיה
150 גרם (כוס וחצי) אגוזי פקאן קצוצים
4 כפות סוכר חום כהה
2 כפות סוכר חום בהיר (דמררה)
1 כף קינמון
אופן ההכנה:
- מקציפים 1 מכל שמנת עם ביצים וסוכר
- מקפלים לסירוגין את המכל הנוסף והקמח עם אבקת האפייה
- מקפלים את הפקאן
- יוצקים לתבנית משומנת מחצית מכמות הבלילה
- מפזרים מחצית מתערובת הסוכרים החומים והקינמון ומכסים במחצית השנייה של הבלילה ומפזרים את יתרת הסוכר והקינמון
- אופים כ40 דקות בחום של 170 מעלות העוגה מוכנה כשקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים
צילום: נחמי וולף סטיילינג: מיכל ליבוביץ'
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ya5yx86q