עוגה קלה להכנה והכי שווה ליד הקפה. שילוב של אגוזי פקאן וקינמון עם מעט מייפל ששומר על עסיסיות העוגה. אחת העוגות הטעימות. נסו ותהנו.
2 אינגליש קייק
חומרים:
4 ביצים
200 גרם סוכר
250 גרם קמח
10 גרם אבקת אפייה
100 גרם פקאן
כפית קינמון
300 גרם חלב או חלב סויה / חלב שקדים / חלב שיבלת שועל / חלב קוקוס
150 גרם שמן
קרמבל
50 גרם פקאן טחונים
20 גרם שמן
40 גרם סוכר דמררה או סוכר לבן
לאחר האפיה
1/2 כוס מייפל טבעי
אופן ההכנה:
- מקציפים ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה (כ10 דקות במהירות בינונית)
- טוחנים במעבד מזון קמח, פקאן, אבקת אפייה וקינמון. (הטחינה של האגוזים והקמח יחד היא כדי שהאגוזים לא יוציאו את השומן ויהפכו למשחה) אם יש לכם אגוזים טחונים ניתן לדלג על הטחינה ורק מערבבים את היבשים יחד.
- מנמיכים את המהירות המיקסר ומוסיפים לתערובת הביצים את השמן בזילוף איטי.
- מוסיפים לסירוגין את היבשים והחלב.
- עוצרים את המיקסר כשהתערובת אחידה. מערבבים מינימום זמן כדי לא לפתח גלוטן.
- יוצקים ל2 תבניות אינגליש קייק
קרמבל
- מערבבים את כל חומרי הקרמבל ומפזרים מעל העוגות
- אופים בחום של 170 מעלות 25-30 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים
- מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור יוצקים 1/4 כוס סירופ מייפל טבעי על כל עוגה.
- העוגה טובה בהקפאה.
הכנתם? אהבתם? שתפו אותי. מוזמנים לכתוב גם בתגובות ואשמח לראות את התוצרים שלכם, שתפו באינסטגרם ובפייסבוק ותייגו אותי.
אז אל תשכחו לעדכן כשאתם מכינים את העוגה, מרגש אותי לראות את העוגות שלי מככבות אצלכם על השולחן.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y2fvhg72
היי מלכי
תודה על האתר המדהים!
האם אפשר לשים מים/מיץ במקום חלב?
כן. יוצא מצויין אבל הטעם יוצא אחר.
מה אורך התבנית ?
30 ס"מ
הי, נראה מעולה! אפשר להחליף את הקמח בללא גלוטן? תודה?
אין לי ניסיון עם קמח ללא גלוטן. צריך לנסות עם קמח כמו קמח תמי שמחליפים ביחס של 1:1
מה הכוונה ב 20 גרם שמן?
הכוונה 20 גרם שמן 🙂
2 כפות
ערב טוווווב ?
האם ניתן להשתמש בקמח כוסמין ?
אני לא משתמשת בשום קמח אחר.
בד"כ כוסמין לבן אפשר להחליף באותה כמות
כמה זה 300 גרם חלב?
הכוונה כמה זה בכוסות?
אשמח שתתני המרה גם לכוסות
המרה לכוסות אינה מדוייקת. במקומות שאני מציינת נפחים מדובר בכוסות מדידה. יש כאלו שמשתמשות בכוסות חד"פ או במידות אחרות והעוגות לא יוצאות טוב.
ממליצה להשתמש במשקל. יש לרכוש היום משקלים במחירים זניחים (אפילו ב35 ש"ח)
האם גם במוצרים נוזלים צריך לשקול או שניתן להשתמש בכוסות מדידיה ובהם מצויין מ"ל האם זה תואם לגרמים??
אני ממליצה לשקול הכל. כולל הנוזלים.
מים וחלב המשקל והמ"ל זהים. אבל שאר החומרים לא בהכרח. לדוגמא כוס שמן של 240 מ"ל שוקל 200 גרם.
האם ניתן להחליף את אגוזי הפקאן באגוזי מלך?
כן. אבל הטעם שונה לחלוטין.
ניתן להחליף את הפקאן במלך?
כן. אבל הטעם שונה לגמרי.
האם את יכולה להמיר את הגרמים לכוסות
אני מליצה לשקול כדי להגיע לתוצאה טובה.
ניתן להמיר לכוסות מדידה לפי הטבלה כאן
ניתן להחליף באגוזי לוז. האם גם ייצא מוצלח?
כן
יצא מעולה עם
קמח כוסמין וחלב שבולת שועל
תודה
שמחה ממש לשמוע
קודם כל תודה על המתכונים המעולים שלך. רציתי לדעת אם ניתן להחליף את המייפל בסילאן ואם לא אז במה ניתן לצפות?
אפשר לשפוך גם סילאן אם הוא לא סמיך מדי. אפשר גם לוותר, למרות שלדעתי מאד מוסיף לעסיסיות של העוגה.
יש לי רק מייפל תעשייתי לא הטבעי. אמור לצאת טוב או שיהרוס?
אם את אוהבת את הטעם זה בסדר. הוא פשוט לא באמת מייפל. זה בעיקר סוכר וחומרי טעם
מלכה יקרה
הכנתי עם קמח מלא שמן זית וחלב שיבולת שועל
יצא מעולה
את ממש אלופה
הי מלכי,
הכנתי את העוגה הזו והיא פשוט מושלמתתתת
כמו כל הדברים שלך
תמשיכי לעשות חיל ולהעשיר אותנו במתכונים וידע.
נתקלתי במתכון במקרה, ו….. קצת התלבטתי, אבל התגובות היו חיוביות.
הכנתי אותה לשבת, ואני חייבת להגיד שזאת אחת העוגות הבחושות הטובות והטעימות ביותר שאכלתי
עוגה מ ע ו ל ה
וואוו!
אחת העוגות הטעימות שיצא לי לטעום!
תודה על המתכון!
איזה כיף לשמוע. תודה רבה!!
הכנתי את הבלילה ושמתי את הקרמבל מעל והוא שקע פנימה באפייה ולא יצא שכבה מעל כמו שיצא לך במתכון
למה זה קרה?
אם זה שקע תנסי לשים אותו אחרי 10 דקות אפיה כשהעוגה קיבלה קצת קרום.
אצלי לא שקע
העוגה נדירה!!!
הכנתי אותה כבר פעם 4!!!
כולם עפו עליה במות
אלופה!
אני ממש שמחה שאהבתם, תודה שחזרת לספר 🙂