אני אוהבת שיש בבית עוגה בחושה, בד"כ מעדיפה שתהיה פרווה כדי שמי שירצה אחרי צהריים פינוק יוכל לאכול. אבל יש עוגות ששווה להכין רק חלביות. לבוקר או לערב, או לאכול ארוחה פרווה בשבילם.
זו אחת מהעוגות האלו. עוגה בחושה עם ריבת חלב וקוקוס. השילוב מושלם (מישהו אמר אלפחורס?) נסו לספרו לי איך יצא.
תבנית קוגלהוף בקוטר 22 או 2 אינגליש קייק
חומרים:
200 גרם חמאה
300 גרם (כוס וחצי) סוכר
4 ביצים מדיום (200 גרם)
חצי כפית משחת ווניל או תמצית ווניל איכותית
200 גרם שמנת חמוצה
200 גרם קמח
10 גרם אבקת אפיה
150 גרם קוקוס
200 גרם ריבת חלב
חצי כפית משחת ווניל או תמצית ווניל איכותית
אופן ההכנה:
- שמים בקערת המיקסר חמאה רכה וסוכר
- מקרימים עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת חלקה וקרמית.
- מוסיפים בהדרגה את הביצים והווניל ומערבבים לאיחוד
- מוסיפים שמנת חמוצה וריבת חלב ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים קוקוס וקמח מעורבב עם אבקת אפיה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים לתבנית משומנת בחמאה
- אופים בחום של 170 מעלות (אני מעדיפה לאפות בטורבו) כ30-40 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.
- מצננים והופכים על צלחת הגשה.
- מפדרים באבקת סוכר ונהנים עם כוס קפה.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y2pd75mg