• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    עוגת קרם צרפתית (פרנציה קרמש)
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    עוגת קרם צרפתית (פרנציה קרמש)

    מתכון נוסטלגי ממתכוני סבתא שלי, העוגה הזו הייתה עוגת הדגל של סבתא שלי. היא הכינה אותה כמובן פרווה עם מרגרינה ומים בקרם, שידרגתי אותה כי לטעמי מרגרינה בבצק זה עוד סביר אבל בקרם אין תחליף לחמאה.

    תבנית 20 על 30

    חומרים:

    לבצק

    250 (2 ורבע) כוסות קמח
    100 גרם חמאה
    2 כפיות אבקת סוכר
    2 ביצים
    1/2 כפית סודה לשתיה
    קורט מלח

    לקרם

    250 גרם (כוס ורבע) סוכר
    2 כוסות חלב
    2 ביצים
    80 גרם (2/3 כוס) קמח
    200 גרם חמאה
    50 גרם שוקולד מריר

    אופן ההכנה:

    • מערבבים את כל חומרי הבצק עד לקבלת תערובת אחידה
    • מחלקים ל3 חלקים שווים
    • מרדדים כל חלק בין 2 ניירות אפיה לעלה בגודל 20 על 30 ס"מ
    • מחוררים במזלג ואופים כ10 דקות בחום של 160 מעלות להזהבה
    • כשמוציאים מהתנור מניחים על העלה ניר אפיה נוסף ותבנית כמשקולת כדי שהבצק לא יתעגל
    • אופים כך את 3 העלים.

    לקרם

    • מרתיחים חלב וסוכר
    • מערבבים קמח וביצים לתערובת אחידה
    • יוצקים את החלב תוך כדי ערבוב על הביצים ומערבבים היטב לתערובת חלקה
    • מחזירים לסיר ומבשלים תוך כדי ערבוב להסמכה
    • מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה
    • טוחנים בבלנדר מוט לקבלת תערובת אחידה
    • למחצית מהקרם מוסיפים שוקולד מריר ומערבבים להמסה
    • מכסים את הקרמים בניילון נצמד ומצננים היטב

    הרכבת העוגה

    • מניחים עלה בתבנית ומורחים שכבה אחידה של הקרם שוקולד.
    • מניחים עוד עלה ומורחים שכבה אחידה של קרם וניל.
    • מכסים בעלה נוסף ומפדרים באבקת סוכר

    צילום: אלי סגל סטיילינג: נועה קנריק

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y8vfr9fe
    שיתוף
    פורסם ב: בחושות וחיתוכיות, מתכונים נוסטלגיים תגיות: חלבי, נוסטלגיה
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    בחושה פיסטוק ללא גלוטן

    בחושה פיסטוק ללא גלוטן

    כדורי שוקולד עדן נפתלי זל

    כדורי שוקולד לזכר עדן נפתלי ז"ל

    בחושה שוקולד קוקוס ללא גלוטן

    בחושה שוקולד קוקוס ללא גלוטן

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    9 תגובות

    1. שושי בן אורי אוקטובר 26, 2020 בשעה 4:50 am הגב

      תודה !

    2. חן אפריל 8, 2021 בשעה 4:40 am הגב

      בס"ד
      מושלם
      האם יש דרך להמיר את המתכון לפרווה?
      אם כן למה להמיר?
      תודה

      • malky adler אפריל 8, 2021 בשעה 5:16 am הגב

        כמו שכתבתי, סבתי שלי הכינה פרווה עם מים ומרגרינה

        • פייגי אוגוסט 29, 2022 בשעה 9:46 pm הגב

          היי.
          רציתי לדעת כמה מים ומרגרינה לגירסת פרווה.
          תודה רבה

          • malky adler אוגוסט 30, 2022 בשעה 2:04 pm הגב

            אותו כמות כמו החמאה והחלב

    3. HADAS אוקטובר 8, 2022 בשעה 10:07 pm הגב

      שלום לך
      אשמח לדעת אם אפשרי לשנות את המתכון לפרווה?

      • malky adler אוקטובר 9, 2022 בשעה 7:02 am הגב

        כמו שכתבתי בפתיחו המקור היה פרווה. לדעתי הרבה פחות מוצלח ואני לא מכינה בפרווה

    4. בתיה ינואר 21, 2023 בשעה 7:33 pm הגב

      האם אפשר בלי ביצים חיות בקרם?

      • malky adler ינואר 21, 2023 בשעה 7:36 pm הגב

        אין ביצים חיות בקרם, זה קרם שעובר בישול וזה מגיע ל85 מעלות (פיסטור ביצים זה בטמפרטורה של כ60 מעלות)

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס