עוגת קרמבו של פעם, עוגה סופר קלה להכנה, אוורירית ונמסה בפה. בסיס שוקולדי, קרם ווניל טעים וציפוי שוקולד. אם יש לכם מישהו שחוגג יום הולדת בחג כמו אצלי, זו אחלה עוגת יום הולדת.
העוגה מתאימה גם לפסח
תבנית בקוטר 26
חומרים:
לבסיס
6 ביצים מופרדות
1 אינסטנט פודינג שוקולד
1/2 כוס סוכר
4 כפות קמח (בפסח 2 כפות קמח תפו"א ו2 כפות אבקת שקדים)
1 כף שמן
קרם וניל
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב
1 שמנת מתוקה
100 גר' שוקולד לבן מומס
ציפוי
100 גר' שוקולד מריר
2 כפות חלב
25 גר' חמאה
2 כפות קקאו
אופן ההכנה:
בסיס
- מקציפים חלבונים עם סוכר לקצף יציב
- מוסיפים חלמונים ושמן.
- מקפלים את הפודינג והקמח
- יוצקים לתבנית ואופים בחום של 180 מעלות 25 דקות ומצננים.
- בעת האפייה העוגה תופחת וממלאה את התבנית, ולאחר מכן צונחת. על מנת שהנפילה תהיה שווה יש להעביר סכין חדה בין העוגה לדופן התבנית כשמוציאים מהתנור.
קרם ווניל
- ממיסים את השוקולד הלבן עם 50 מ"ל מהשמנת המתוקה.
- מקציפים את יתרת השמנת עם החלב והפודינג
- מוסיפים את השוקולד ומערבבים לאיחוד
- יוצקים על הבסיס האפוי.
- מצננים מספר שעות. ניתן להקפיא ע"מ לקצר תהליכים.
ציפוי
- ממיסים במיקרו את חומרי המילוי ויוצקים על העוגה.
:
צילום: דניה ויינר סטיילינג: אוריה גבע
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ybfmtp5c
מלכי!
את אלופה!
העוגה יצאה לי מדהים!
הכל מפורט כ"כ יפה!
אין על האתר שלך!!
מלכי המקסימה,
אני כ"כ נהנית להכנס לאתר המרשים והמושקע.
שאלה קטנה: במתכון של עוגת הקרמבו ניתן להשתמש בשוקולד מריר
מומס במרגרינה (בשכבת הבסיס) במקום הפודינג שוקולד?
הביצים המופרדות נועדו בשביל הנפח והגובה?
תודה. את יכולה להכין בסיס של בראוניז, אבל מתכון שונה, לא המתכון הזה
הי האם כדאי להקפיא כמו עוגת גלידה?
כשאוכלים קינוח קפוא לא ממש מרגישים טעמים. עדיף לאכול מופשר אלא אם כן זה גלידה.
לגירסת פרווה מה ניתן לשים במקום שוקולד לבן? והחמאה?
את יכולה לוותר על השוקולד הלבן ולצפות בגנאש
שבוע מבורך..יש תחליף לפודינג שוקולד?
את יכולה לעשות דקואז שוקולד. יש בעוגה שבקישור כאן
שלום רב
האם אפשר להשתמש רק באבקת שקדים (כלומר 4 כפות אבקת שקדים)?
תודה מראש
בריאות
לימור
לא ממליצה, יש צורך בקמח לספיחה של הנוזלים
איך ניתן להמיר לפרווה ?
את החמאה חלב
חמאה למרגרינה או נטורינה, או להכין גנאש עם שמנת צמחית ושוקולד.
את החלב לתחליף חלב שאת אוהבת. (חלב סויה, שקדים, קוקוס…)
שמנת מתוקה מדובר בקופסא אחת של 250 מ"ל?
כן
שלום וברכה
הכנתי את העוגה ויצאה טעימה מאד ,אך המרקם של הבסיס למטה יצא קצת כמו גומי
מה יכולה להיות הסיבה?
אולי אפיית יתר, הא בדכ יוצא סופר אוורירי