עוגה לאוהבי השוקולד . לא עוגה שקוראים לה עוגת שוקולד ויש בה רק קקאו, העוגה הזו היא שוקולדית ועסיסית במיוחד ועם הגנאש מעליה הולכת לחגיגה.
2 אינגליש קייק או תבנית טבעת קוטר 24
חומרים
לעוגה
240 גרם שוקולד
60 מ"ל (1/4 כוס) שמנת מתוקה חלבית או פרווה
4 ביצים מופרדות
150 גרם (3/4) כוס סוכר
160 גרם חמאה או מרגרינה
105 גרם (3/4 כוס) קמח
גנאש לציפוי
150 גרם שוקולד מריר
150 גר' שמנת מתוקה חלבית /פרווה
ממיסים שוקולד ושמנת
במיקסר עם וו גיטרה מקרימים חצי כוס סוכר עם החמאה
מוסיפים את השוקולד והשמנת
מוסיפים את החלמונים זה אחר זה
מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לאיחוד
מקציפים את החלבונים עם יתרת רבע כוס הסוכר
מקפלים לתערובת
יוצקים לתבנית ואופים בחום של 150 כ 30-35 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פרורים לחים
מצננים היטב ומחלצים מהתבנית.
מחממים שמנת לסף רתיחה
יוצקים על השוקולד ומערבבים לאיחוד (מומלץ לטחון בבלנדר מוט לתערובת חלקה)
שמים את העוגה על רשת ויוצקים את הגנאש