עוגת שוקולד וחלבה, בצק פריך, מילוי שוקולד ומעל חלבה. עוגה שהשתתפה בפרוייקט נוסטלגי שעשיתי עם "בלו בנד" ושלחה את המשתתפות.
תבנית תנור או 2 תבניות קוטר 24
חומרים
לבצק:
350 גרם (½ 2 כוסות) קמח
200 גרם (1 כוס) סוכר
200 גרם (1 חבילה) מרגרינה
1 א.אפיה
100 גרם קוקוס
60 מ"ל (¼ כוס) יין
למלית:
6 ביצים מופרדות
250 גרם שוקולד מריר
100 גרם (½ כוס) סוכר
200 גרם (1 חבילה) מרגרינה
2 כפות נס קפה
לצפוי:
50 גרם חלווה מפוררת
2 סוכר וניל
¼ כוס מים
3 כפות סוכר
3 כפות קקאו
100 גרם מרגרינה
אופן ההכנה
- מערבבים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו גיטרה
- שוטחים בתבנית תנור או 2 תבניות עגולות
- אופים בחום של 170 מעלות 10 דקות.
- מקציפים חלבונים עם סוכר למרנג יציב
- ממיסים שוקולד, מרגרינה ונס קפה בסיר
- מסירים מהאש ומצננים מעט
- מוסיפים את החלמונים ומקפלים את המרנג
- יוצקים על הבצק ואופים עוד כ-30 דק'.
- מצננים את העוגה לטמפרטורת החדר ומכינים את הציפו
- ממיסים את כל החומרים מלבד המרגרינה
- מסירים מהאש ומוסיפים את המרגרינה
- מערבבים למסה חלקה ומבריקה ויוצקים על העוגה
- לקבלת פרוסות מדויקות, מקפיאים את העוגה ופורסים אותה בעודה קפואה.
המתכון הופק בשיתוף עם בלו בנד
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yx5ub267
מלכי תודה רבה על המתכונים!
אשמח לדעת איפה אוכל להוריד בכמות המרגרינה
תודה
במלית ובקרם את יכולה לשים 80% שמן קוקוס.
שימי לב שמדובר ב2 עוגות
שלום מלכי
אשמח לדעת איך אני אופה את 2 התבניות העגולות
הם לא נכנסות ביחד לתנור . שאלתי האם הקצף לא ירד במשך 30 דקות שהתבנית הראשונה בתנור?
אפשר לאפות בטורבו 2 תבניות, אחת במסילה התחתונה ואחת מעליה. אם לא אפשרי תאפי זו אחר זו, לא יקרה כלום
היי מלכי,
לתבנית עגולה גדולה, לעשות הכל חצי?
כן. קוטר 24
שלום, הכנתי את המתכון לפי ההוראות ושכבת המלית יצאה לי לא כ"כ אפויה זה צריך להיות כך?
הייתי שמה אותה עוד כמה דקות שוב בתנור אבל כבר מרחתי את הגנאש שוקולד מעל – אם אי ישים את זה במקפיא זה יעזור לי ?
האם אפית בטורבו? אם אפית ללא טורבו כנראה צריך להוסיף עוד כמה דקות אפיה
שמתי את זה במקפיא וזה התייצב ונהיה טוב
העוגה התחסלה! כולם התענגו על זה
תודה רבה
האם אפשר לא לשים את הקוקוס?
לא נסיתי בלי קוקוס, זו עוגת קוקוס, אבל את יכולה לנסות להחליף באבקת שקדים
יצא מווששללםםם!! תודות
אם הבסיס לא נאפה מספיק, וסיימתי בהכנת העוגה, מה אני עושה?
אני לא ממש חושבת שאחרי ציפוי וקירור יש איך לתקן
במה אפשר להמיר את היין?
מים