לכבוד טו בשבט הכנתי עוגת שוקולד חמה ואהובה בגירסה הפרווה שלה, בחרתי לאפות אותה בעציצי טרקוטה ולפזר קרמבל קקאו לפני ההגשה, אפשר כמובן לפזר עוגיות אוראו מפוררות במקום הקרמבל . הפרחים הם פרחי אמנון ותמר שגדלים אצלי על הגג ללא ריסוס ולכן אכילים.
טו בשבט שמח
8 מנות
חומרים
לעוגה
200 גרם שוקולד מריר
60 גרם שמן קוקוס מוקשה
4 ביצים M
70 גרם אבקת סוכר
50 גרם קמח
קרמבל
70 גרם קמח
30 גרם קקאו
50 גרם סוכר
50 גרם מרגרינה/ חמאה
אופן ההכנה:
לעוגה
- ממיסים שוקולד ושמן קוקוס על בן מרי או במיקרו
- מקציפים ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
- מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים לאיחוד
- מוסיפים את הקמח ומערבבים בעזרת לקקן עד לאיחוד מלא, לא לערבב יותר מדי
- יוצקים לעציצים ואופים בחום של 220 מעלות כ10 דקות
קרמבל
- שמים במעבד מזון את כל החומרים וטוחנים בפולסים מספר שניות עד לקבלת תערובת פירורית
- שוטחים על נייר אפיה
- אופים בחום של 170 מעלות כ15 דקות
- מצננים ומפזרים מעל העוגה לפני ההגשה
צילום:אסף אמברם סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y84pdv79
איפה אפשר לקנות עציצי טרקוטה?
אני קניתי בחנות שאני קונה בה בד"כ פרחים,אפשר להזמין גם באלי אקספרס אבל לא היה לי זמן לחכות.
אלופה!
רעיון מדהים!
איזה מקוריות – ממש מתאים לט"ו בשבט – הולכת לנסות!!!
מאיפה ניתן להשיג כאלו כפיות?
תודה
תודה, הכפיות האלו ספציפית לאלי אקספרס. יש כפיות דומות מפלסטיק בחנויות חד פעמי
היי מלכי, יש אפשרות להפוך את העוגה לעשרה לפסח? תודה רבה!
אם את אוכלת קטניות אפשר להמיר את הקמח בקמח תמי
את שמה את הבלילה ישירות בעציץ או שמה בתוך כוסות נייר קודם?
ישירות בטרה קוטה. (שוטפת היטב לפני השימוש ומייבשת)
נראה מעולה!
אם אני רוצה להכין עוגה גדולה בעציץ גדול (ליום הולדת) זה גם יעבוד?
פחות נראה לי, כי האפיה בקטן משאירה ליבה נוזלית. בגדול לא יעבוד