עוגת שזיפים ובכלל עוגות פירות הן עוגות שמאד אוהבים אצלי בימי הקיץ. רציתי לשדרג את עוגת הפירות הסטנדרטית והחלטתי להשרות את השזיפים ביין אדום. מכיוון שאני לא מבינה גדולה ביינות, חיפשתי יין עם טעם (או ארומה) פירותית. המליצו לי על יין אדום ירדן קברנה 2016 של יקב רמת הגולן. היין עם ארומה של פירות אדומים ושחורים בשלים, ולכן הוא מתאים מאד לשילוב עם השזיפים.
בנוסף צימצמתי מהיין וזילפתי מעל העוגה, מה שהוסיף זיגוג יפה וטעם מעניין.
מוזמנים לנסות!
תבנית בקוטר 22
החומרים
לשזיפים:
6 שזיפים חתוכים לקוביות
60 גרם (3 כפות) סוכר
3 כפות יין אדום
לעוגה:
5 ביצים M
350 גרם (1+3/4 כוס) סוכר
160 גרם (190 מ"ל) שמן
280 גרם (2 כוסות) קמח
5 גרם (כפית) אבקת אפייה
1/2 כפית משחת ווניל או תמצית ווניל
גרידת לימון
190 מ"ל מיץ תפוזים
לקישוט:
כוס יין אדום
1 כף סוכר
להגשה אבקת סוכר
אופן ההכנה:
שזיפים
- מערבבים שזיפים עם יין וסוכר ומשהים עד שמכינים את העוגה
עוגה
- מקציפים ביצים וסוכר לתערובת אוורירית
- מערבבים שמן ומיץ תפוזים
- מערבבים קמח ואבקת אפיה
- מוסיפים לסירוגין את הקמח והנוזלים עד לאיחוד
- יוצקים לתבנית משומנת
- מפזרים את השזיפים ללא הנוזלים
- אופים בטמפרטורה של 170 מעלות כשעה. עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.
- מצננים את העוגה והופכים אותה כך שהשזיפים ששקעו יהיו למעלה
יין מצומצם
- מבשלים יין וסוכר על אש נמוכה כ20 דקות עד שהיין מצטמצם ומסמיך כמו סירופ או דבש
- אם אחרי 20 דקות עדין לא הצטמצם, המשיכו לבשל אבל זהירות לא לשרוף אותו
להגשה
- מפדרים באבקת סוכר ומזלפים את היין
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yycs8boh
איזה יין יתאים לסירופ????
אני השתמשתי גם בהשריה של השזיפים וגם ביין המצוצמם בקברנה סובניון. כפי שציינתי בפתיח
האם שזיפים צהובים יתאימו כאן?
כן