הפעם נגוון קצת את עוגת השיש הרגילה שלנו ובמקום שיש שוקולד נכין עוגת שיש פיסטוק וחמוציות.
תבנית קוגלהוף קוטר 26
חומרים:
3 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1.5 כוסות סוכר
50 גר' מחית פיסטוק (ניתן לקנות בחנויות המתמחות)
340 גרם חמאה/ מרגרינה
1 כפית תמצית וניל
5 ביצים
120 מ"ל חלב או חלב סויה
חופן חמוציות
מעט חמאה/מרגרינה לשימון התבנית
פיסטוקים גרוסים
אופן ההכנה:
- מקציפים חמאה/מרגרינה וסוכר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת קרמית.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים להטמעה.
- מוסיפים תמצית וניל
- מוסיפים קמח מעורב עם אבקת אפייה ומלח לסירוגין עם החלב
- שמים בקערה נפרדת 3 כוסות מהעיסה ומערבבים עם מחית הפיסטוק.
- מוסיפים את החמוציות לבלילה הלבנה.
- משמנים את התבנית במעט חמאה רכה ומפזרים פיסטוקים גרוסים.
- יוצקים לתבנית את הבלילה הלבנה והירוקה לסירוגין ומקשקשים לצורת שיש
- אופים 50 דקות בחום של 180 מעלות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.
- מקררים את העוגה לחלוטין ומשחררים מהתבנית.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y8hwpluz
היי מלכי, אני רוצה להכין את העוגה ורציתי לדעת אם ניתם להשתמש בקמח תופח במקום קמח ואבקת אפייה?
כן. למה בעצם להשתמש בקמח תופח? קמח רגיל זול משמעותית ובתוספת אבקת אפיה יש לך מוצר זהה בעלות יותר נמוכה
זה הקמח שהיה זמין לי באותו רגע..
בכל מקרה, מעדכנת שהכנתי את העוגה עם הקמח התופח ויצא מעולה, תודה על מתכון נפלא!
מעולה!! חג שמח
שוקלת לקנות סוף סוף קוגלהוף:) אבל עד אז
אפשר להמיר ל2 אינגליש?
ברור
תודה רבה!
האם יש אפשרות אחרת במקום חמוציות?
ברור. אפשר לוותר או לשים פיסטוקים או דובדבני אמרנה