אותה גברת בשינוי אדרת, כל עוגה בחושה אפשר "להלביש" ולהפוך לחגיגית. תראו מה עושה ציפוי שוקולד וקצת קישוטי שוקולד לעוגה בחושה.
עוגה בחושה קלה מאד להכנה, כאלו עוגות אני אוהבת להכין לשבת. קלילות מחזיקות כמה ימים על השיש ומי שבא לו עוגה אוורירית עם הקפה פורס ואוכל. לפעמים אני משאירה פס אחד נקי ואת השני משדרגת עם ציפוי שוקולד וקצת קישוטים. בני המשפחה אוהבים את הציפוי ולפעמים מתעלמים מקינוחי המוסים שיש לקינוח ומבקשים פרוסה גם אחרי הארוחה.
את השוקולד שבעוגה אני טוחנת בכמה פולסים עם הקמח על מנת שיהיו חתיכות קטנות (לא טחון ממש לאבקה) כך הוא לא שוקע לתחתית התבנית. אני אוהבת לשפוך מעט מייפל טבעי לאחר האפייה מה שנותן לעוגה לחות וטעם נפלא. אבל זה לא חובה.
2 אינגליש קייק
חומרים:
4 ביצים
200 גרם (כוס) סוכר דמררה
100 גרם (כוס ורבע) אבקת שקדים
250 גרם (כוס ו3/4) קמח
10 גרם אבקת אפייה
150 גרם שוקולד מריר
1/2 כפית משחת ווניל איכותי או תמצית ווניל
300 גרם (כוס ורבע) מיץ תפוזים
190 גרם (200 מ"ל) שמן
אחרי אפייה
1/2 כוס מייפל טבעי (לא חובה)
ציפוי (אופציונאלי)
300 גרם שוקולד מריר
50 גרם שמן
אופן ההכנה:
- מקציפים ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה (כ10 דקות במהירות בינונית)
- טוחנים במעבד מזון 2-3 פולסים בלבד קמח, ושוקולד, אבקת אפייה. שישארו חתיכות מורגשות של שוקולד.
- מנמיכים את המהירות המיקסר ומוסיפים לתערובת הביצים את השמן בזילוף איטי.
- מוסיפים לסירוגין את היבשים והמיץ.
- עוצרים את המיקסר כשהתערובת אחידה. מערבבים מינימום זמן כדי לא לפתח גלוטן.
- יוצקים ל2 תבניות אינגליש קייק
- אופים בחום של 170 מעלות 25-30 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים
- אם רוצים מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור יוצקים 1/4 כוס סירופ מייפל טבעי על כל עוגה.
- מפדרים באבקת סוכר.
- ציפוי– ממיסים שוקולד ושמן במיקרוגל או בבן מרי (קערה על סיר עם מים)
- שמים את העוגה הקרה או הקפואה על רשת (ממליצה לשים ניילון נצמד או נייר אפיה מתחת לרשת וכך קל לאסוף את העודפים של השוקולד) ויוצקים את השוקולד כך שיצפה את כל העוגה.
- את העודף של הציפוי ניתן לשמור במקרר לשימוש נוסף.
- העוגה טובה בהקפאה.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y4szks7t
היי, המתכונים שלך מעולים!!
הבלילה יצאה לי מימית בעוגה הזאת ,עשיתי מימידות מדויקות??
שקלת את החומרים? הקצפת ביצים לתערובת תפוחה?
היי מלכי,
הכנתי את העוגה לשבת, יצאה מושלמת!!
חוסלה כלא הייתה.
תודה על מתכונים מדהימים.
תודה רבה. ממש כיף לשמוע שאהבת
יש מצב להחליף במשהו את האבקת שקדים?
אפשר לשים עוד קמח, כמובן שהמרקם והטעם יהיו שונים
לא ברור בכותרת כתוב עוגת שקדים
והמתכון הוא של מייפל
????
זו עוגת שקדים ושוקולד, ואפשר לשפוך מייפל לאחר האפייה (לא חובה)