• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    עוגת שקדים ושוקולד
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    עוגת שקדים ושוקולד

    אותה גברת בשינוי אדרת, כל עוגה בחושה אפשר "להלביש" ולהפוך לחגיגית. תראו מה עושה ציפוי שוקולד וקצת קישוטי שוקולד לעוגה בחושה.

    עוגה בחושה קלה מאד להכנה, כאלו עוגות אני אוהבת להכין לשבת. קלילות מחזיקות כמה ימים על השיש ומי שבא לו עוגה אוורירית עם הקפה פורס ואוכל. לפעמים אני משאירה פס אחד נקי ואת השני משדרגת עם ציפוי שוקולד וקצת קישוטים. בני המשפחה אוהבים את הציפוי ולפעמים מתעלמים מקינוחי המוסים שיש לקינוח ומבקשים פרוסה גם אחרי הארוחה.

    את השוקולד שבעוגה אני טוחנת בכמה פולסים עם הקמח על מנת שיהיו חתיכות קטנות (לא טחון ממש לאבקה) כך הוא לא שוקע לתחתית התבנית. אני אוהבת לשפוך מעט מייפל טבעי לאחר האפייה מה שנותן לעוגה לחות וטעם נפלא. אבל זה לא חובה.

    2 אינגליש קייק

    בחושה שקדים שוקולד

    חומרים:

    4 ביצים

    200 גרם (כוס) סוכר דמררה

    100 גרם (כוס ורבע) אבקת שקדים

    250 גרם (כוס ו3/4) קמח

    10 גרם אבקת אפייה

    150 גרם שוקולד מריר

    1/2 כפית משחת ווניל איכותי  או תמצית ווניל

    300 גרם (כוס ורבע) מיץ תפוזים

    190 גרם (200 מ"ל) שמן

    אחרי אפייה

    1/2 כוס מייפל טבעי (לא חובה)

    ציפוי (אופציונאלי)

    300 גרם שוקולד מריר

    50 גרם שמן

    בחושה שקדים שוקולד

     

    אופן ההכנה:

    • מקציפים ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה (כ10 דקות במהירות בינונית)
    • טוחנים במעבד מזון 2-3 פולסים בלבד  קמח, ושוקולד, אבקת אפייה. שישארו חתיכות מורגשות של שוקולד.
    • מנמיכים את המהירות המיקסר ומוסיפים לתערובת הביצים את השמן בזילוף איטי.
    • מוסיפים לסירוגין את היבשים והמיץ.
    • עוצרים את המיקסר כשהתערובת אחידה. מערבבים מינימום זמן כדי לא לפתח גלוטן.
    • יוצקים ל2 תבניות אינגליש קייק
    • אופים בחום של 170 מעלות 25-30 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים
    • אם רוצים מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור יוצקים 1/4 כוס סירופ מייפל טבעי על כל עוגה.
    • מפדרים באבקת סוכר.
    • ציפוי– ממיסים שוקולד ושמן במיקרוגל או בבן מרי (קערה על סיר עם מים)
    • שמים את העוגה הקרה או הקפואה על רשת (ממליצה לשים ניילון נצמד או נייר אפיה מתחת לרשת וכך קל לאסוף את העודפים של השוקולד) ויוצקים את השוקולד כך שיצפה את כל העוגה.
    • את העודף של הציפוי ניתן לשמור במקרר לשימוש נוסף.
    • העוגה טובה בהקפאה.

    בחושה שקדים ושוקולד

    שיתוף
    Share this on WhatsApp
    פורסם ב: בחושות וחיתוכיות, קינוחי פרווה תגיות: מיץ תפוזים, פרווה, שוקולד מריר, שקדים
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    בראוניז שוקולד קוקוס

    בראוניז שוקולד קוקוס ללא גלוטן

    עוגת קוקוס וריבת חלב

    בחושה פקאן וקינמון

    עוגת פקאן מייפל וקינמון בחושה

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    2 תגובות

    1. ליטל אפריל 28, 2022 בשעה 8:17 am הגב

      היי, המתכונים שלך מעולים!!
      הבלילה יצאה לי מימית בעוגה הזאת ,עשיתי מימידות מדויקות??

      • malky adler מאי 3, 2022 בשעה 11:01 am הגב

        שקלת את החומרים? הקצפת ביצים לתערובת תפוחה?

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Winsite
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    loading ביטול
    Post was not sent - check your email addresses!
    Email check failed, please try again
    Sorry, your blog cannot share posts by email.
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסט
    • הקטן טקסט
    • גווני אפור
    • ניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכה
    • רקע בהיר
    • הדגשת קישורים
    • פונט קריא
    • איפוס