זה הפאי לימון הכי קל שהכנתם! כמה דקות הכנה, חומרים זמינים ואפילו לא צריך מיקסר!!
בצק פריך ומעליו קרם לימון אפוי.
זה לא פאי לימון קלאסי עם קלתית קרם מבושל ומרנג, אלא בצק פריך ללא ביצה, סוג של סבלה אפוי שמעליו קרם לימון קל מאד להכנה שאופים יחד עם הבצק.
מפדרים באבקת סוכר ומתענגים.
אני הכנתי את הבצק פרווה עם שמן קוקוס. אפשר להכין עם חמאה או מרגרינה.
תבנית קוטר 22
חומרים:
לבצק:
210 גרם (כוס וחצי) קמח
75 גרם (1/3 כוס) סוכר
100 גרם (1/2 כוס) שמן קוקוס – אפשר להמיר ב125 גרם חמאה או מרגרינה
למלית לימון
250 גרם (כוס) מיץ לימון
גרידה מלימון אחד
200 גרם (כוס) סוכר (אם אתם אוהבים מתוק תוסיפו עוד 50 גרם סוכר)
4 ביצים
35 גרם (1/4 כוס) קמח
לפידור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
בצק
- מערבבים את כל חומרי הבצק במעבד מזון או ביד עד לקבלת תערובת פירורית
- שוטחים בתבנית, לא דוחסים יותר מדי
- אופים בחום של 170 מעלות 15 דקות
מילוי
- טורפים את כל חומרי המלית עד לקבלת תעורבת ללא גושים
- יוצקים בזהירות על הבצק האפוי חלקית
- אופים עוד 25 דקות
- מצננים ומפדרים אבקת סוכר בנדיבות
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y4aue9ej
זה שהמרת את החמאה בשמן קוקוס זה השפיע בטעם?
היה לקלתית טעם של קוקוס?
ממש לא הורגש טעם של קוקוס
היי שתי שאלות
1. המיץ לימון מלימון אמיתי או מבקבוק?
2. כמה זה בעצם גרידת לימון? והאם זה עם הקליפה?
תודהה
1 ברור שמיץ סחוט טרי
2 גרידת לימון זה קליפת לימון מגורדת
כשמכינים את הבצק, שמן הקוקוס צריך להיות נוזלי או מוצק?
מוצק. במזג אויר החורפי עכשיו הוא קשה גם בטמפרטורת חדר
נשמע מעניין. אני ממש, אבל ממש! אוהבת פאי לימון. מקווה שזה יהיה גם טעים כי הוא בהחלט קליל יותר..
אנסה..
תודה רבה!
זה לא טעם של פאי לימון קלאסי עם קרם מבושל, אשמח לשמוע אם אהבת
במה לדעתך אפשר להחליף את הביצים במלית כדי שהעוגה תהיה טבעונית?
לא בטוחה שאפשר כי זה הדבר היחיד שמייצב את המלית.
שמעתי מחברה שמשתשת ב זרעי ציה.חפשי בגוגל מתכוני עוגות לטבעונים
היי מלכי
אפשר במקום אבקת סוכר לשים מרנג?
בהחלט
איך ניתן להדפיס את המתכון?
יש סימן מדפסת בסוף כל מתכון. ההדפסה רק לשימוש אישי
היי, אם אני רוצה חמאה במקום שמן קוקוס צריך להמיס אותה או להשאיר בטמפרטורת החדר?
חמאה קרה חתוכה לקוביות. כמו בצק פריך
היום אכין. שאלה:
אני פחות אוהבת את המרקם החולי של הסבלה. האם בכל זאת אפשר להוסיף ביצה לבצק? או שזה לא משמעותי?
המרקם לא יוצא חולי. אבל אם לא בא לך תכיני קלתית מבצק פריך. יש פה שילוב של מרקם יותר רך מאשר בצק פריך
אחת העוגות! מתכון נפלא.
תודה
האם צריך לשמור את הפאי במקרר או בטמפרטורת החדר?
בטמפרטורת חדר
אפיתי רבע שעה את הבסיס אבל הוא עדיין היה רך ולא אפוי.
המלית יצאה מאוד מאוד נוזלית
לדעתי משהו לא מאוזן במתכון
אכן הבצק לא אפוי אחרי רבע שעה. הוא נאפה שוב עם המלית.
אכן המלית נוזלית לפני האפיה.
מאות אננשים הכינו ושלחו לי תמונות והמתכון מאד מאוזן. אם תעבוד לפי ההוראות יצא בול מה שבתמונה
לצערי העוגה לא יצאה לי מוצלחת.
קודם כל צריך הרבה יותר זמן בתנור כי אחרי 25 דקות היא לא הייתה אפויה מספיק.
הטעם של הלימון חזק מדי לטעמי ואולי כדאי להפחית את הכמות.
אולי אנסה את המתכון המקורי ללא קיצורי דרך
לא יודעת איזה קיצורי דרך עשית, במקרה הרגע הכנתי אותה. הזמן הספיק. אולי לא אפית בטורבו ואז צריך יותר זמן.
מוזמנת עכשיו לאינסטגרם שלי, תוכלי לראות בסטורי תמונה איך יצא בול לפי המתכון.
לגבי מתיקות כתבתי שמי שאוהב מתוק ניתן להוסיף סוכר
אמורים לאפות בטורבו?זה לא מצוין במתכון.
כן
שלום, נראה מעולה. ניתן להקפיא?
כן
היי.
אני רוצה להכין כפאי אישי קוטר 8
יש אפשרות?
ואם כן, את יודעת כמה יוצא?
תודהה
אפשר להכין גם באישי.
את יכולה להשתמש במחשבון כאן להמרת מידות
אפשר לחתוך לקוביות קטנות (כמו בראוניז) או הקרם יגלוש?
בהחלט אפשרי
הי מלכי,יש לי טראטלים קנויים מוכנים.אפשר למלא אותם במלית הזאת ולאפות כדי שתתיצב?אם כן לכמה זמן,שבסיס לא יהפוך לקרש?
אפשרי, המלית מרטיבה את הטארטלט, לדעתי לא יהפוך לקרש
איך אפשר להפוך את הקרם למתאים לפסח?
אפשר להכין את המתכון הזה
תודה רבה על מתכון מעולה! הכנתי מספר פעמים ויצא ממש טעים.
לגבי הקפאה – תוכלי לפרט איך לעשות את זה?
מניחה שמקפיאים עטוף היטב אחרי שהעוגה הצטננה, אבל איך מפשירים? במקרר? חימום קצר על הפלטה?
תודה על העזרה
להקפיא בקופסה אטומה ולהפשיר במקרר או בחוץ
איזה כשרות יש למצרכי הקוקוס ?
והיכן רוכשים אותם ?
שמן קוקוס יש גם בכשרות בדץ עדה חרדית. חפשי בסופר ובחנויות טבע