טארט מושלם לאוהבי הפרג, השתמשו אך ורק בפרג טרי שטחנו לכם בחנות התבלינים סמוך להכנה
תבנית פאי מתפרקת קוטר 26
חומרים:
בצק פריך
300 גרם(2 כוסות + כף) קמח
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
200 גר' חמאה / מרגרינה
ביצה
כף מים קרים
למלית
300 גרם פרג
250 מ"ל(1 מיכל) שמנת מתוקה או צמחית
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
1/3 כוס דבש
75 גר' חמאה/מרגרינה
קליפת לימון מגורדת
3 כפות פירורי פטיבר
1 תפוח עץ קלוף מגורד במגרדת גסה
ביצה למריחה
אופן ההכנה:
הכנת הקלתית
- שמים במעבד מזון את כל החומרים מלבד הביצה ומעבדים לתערובת פירורית
- מוסיפים ביצה ומעבדים מעט עד לקבלת גושים גדולים
- אוספים את הבצק, מרדדים בין 2 ניירות אפיה ומקררים כשעתיים
- מרפדים תבנית פאי מהדקים לדפנות ומסירים עודפי בצק מהשוליים.
- מכניסים להקפאה ל15 דקות בזמן הכנת המלית.
- מכסים את הקלתית בנייר אפיה ושופכים על נייר האפיה קטניות כמשקולת. אופים כ10 דקות (פעולה זו נקראת אפייה עיוורת), מסירים את המשקולת ונייר האפייה ואופים עוד 5 דקות, מצננים את הקלתית
- מקמחים את המטריצה (שבלונה ליצירת רשת) ומרדדים עליה את יתרת הבצק.
- מכניסים להקפאה ל15 דקות את הרשת עם הבצק.
הכנת המלית:
- מחממים שמנת וסוכר עד להמסת הסוכר, מוסיפים את הפרג ומבשלים כ5 דקות.
- מסירים מהאש ומוסיפים חמאה ודבש ומערבבים להמסה.
- לאחר שהתערובת מצטננת, מוסיפים את שאר החומרים. (קליפת לימון, פירורי פטיבר ותפוח)
- משטחים את המלית על הבצק האפוי חלקית.
- מוציאים את השבלונה מהמקפיא והופכים על הפאי. מהדקים את שולי הרשת לשולי הקלתית. ומסירים את עודפי הבצק.
- מברישים בביצה טרופה ואופים 25 דק' עד להזהבת הבצק.
הערה: אם אין ברשותכם מטריצה, רדדו את הבצק וחיתכו רצועות של 2 ס"מ, סדרו אותם שתי וערב במרחקים שווים על הפאי.
צילום: דניה ויינר סטיילינג: אוריה גבע
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yavgl8je
שלום לך מלכי היקרה
עשיתי מה שכתוב והפרג יצא לא כ"כ הוא יבש
אולי חסר ביצים או שוקולד כדי לעדן?
משהו לא כ"כ מסתדר הפאי הפריך מיוחד
מחכה לתשובה
האם שקלת או מדדת בכוסות מדידה? יש מיכל של שמנת מתוקה , דבש ,תפוח מגורד וחמאה. המילוי ממש לא אמור לצאת יבש. עוד להיפך, יש קצת פטיבר כדי שיספח את הנוזלים העודפים